« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ZADNJI VLAK

Želite li smršaviti prije blagdana? Krajnji je čas da odete na dijetu

Istraživanje koje je provela tvrtka Atkins pokazalo je kako čak 54 posto žena ide na nekakav oblik dijete prije Božića, a taj je postotak čak 63% među ženama između 25 i 34

Više o

dijeta

,

debljina

,

pravilna prehrana

,

božićni i novogodišnji blagdani

,

mršavost

Kako su dani sve kraći, a temperature sve niže, mnogi od nas svjesno se ili manje svjesno okreću slatkoj ili masnoj hrani da nam razvedri ove tmurne jesenje dane.

Ipak, želite li da vam vaša Mala Crna Haljina stoji kao salivena i ovog Božića, danas je idealan dan da krenete na dijetu.

Nutricionisti tvrde da je ostalo dovoljno vremena da izgubite tih nekoliko kilograma na zdrav i razuman način, umjesto da se tamo sredinom prosinca bacite na nekakav oblik ekstremnog gladovanja koje će vam donijeti samo frustraciju.

Istraživanje koje je provela tvrtka Atkins pokazalo je kako čak 54 posto žena ide na nekakav oblik dijete prije Božića, a taj je postotak čak 63% među ženama između 25 i 34.

Od žena koje idu na dijetu, petina ih je dovoljno razumna i kreće oko današnjeg datuma, dok čak trećina to čini tik prije samih blagdana, što može imati brojne štetne posljedice po organizam, posebice ako uzmemo u obzir da je u to vrijeme pojačan unos alkohola.

„Kad trebaju na brzinu izgubiti kilograme, mnoge su žene sklone dijetama koje obećavaju brze rezultate, ne vodeći računa istovremeno o tomu kakve posljedice takve, uglavnom nutricionistički katastrofalne dijete, mogu ostaviti na naše zdravlje", rekla je glavna nutricionistkinja Atkinsa, Linda O'Bryne.

„Dva mjeseca je sasvim dovoljno vremena da zdravom i uravnoteženom prehranom smršavite prije blagdana. Nažalost, brze dijete sve će vam kilograme vratiti odmah nakon što prođu blagdani", zaključuje Linda.
26.10.2011. 08:34:00
Novi komentar
nužno
nužno