« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
ZNATE LI?

Zdrava prehrana i debljina - vječni problem

Ako jedete kvalitetno ne znači da možete jesti koliko god hoćete, osobito želite li smršavjeti, jer i zdrava hrana je kalorična

Zdravo je dobro, ali ne pretjerujte!
Zdravo je dobro, ali ne pretjerujte! (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

zdrava hrana

Zdrava prehrana trebala bi nam ući u naviku i biti dominantan način na koji se hranimo, ne samo kad pokušavamo smršavjeti nekom dijetom. Ipak, i zdrava prehrana krije zamke, a jedna od njih svakako je - neumjerenost.

Naime, ako jedete kvalitetno ne znači da možete jesti koliko god hoćete, osobito želite li smršavjeti, jer i zdrava hrana je kalorična.

Kako bi nam to približila, nutricionistica Leanne Ward na svom je Instagramu objavila post u kojem uspoređuje vrijednosti popularne čokoladice izdjelice badema. Iznenadit ćete se kada vidite da čokolada ima puno manje kalorija - 278, nego bademi - 415.

Naravno, ne treba prednost dati nezdravoj čokladi, nego obratiti pozornost na porcije. 

Mnogim mojim klijentima niej jasno zašto ne mogu smršavjeti usprkos činjenici da jedu zdravo. Ovom objavom im želim ukazati na to da i zdrave namirnice treba jesti umjereno", objašnjava nutricionistica. 

"Šalica badema, četiri banane ili nekoliko domaćih kolača svejedno će vas udebljati", kaže. Stoga, ukoliko želite smršavjeti obratite pažnju na porcije. Pratite koliko jedete nekoliko dana kako biste imali uvid u to koliko kalorija unosite u tijelo. Osobito su rizične, odnosno kalorične namirnice poput oraha, avokada, lososa i raznih sjemenki.

Stoga, pazite ne samo što, već i koliko toga jedete...

20.04.2018. 15:07:09
Novi komentar
nužno
nužno