« Film
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POZDRAV DOGODINE

Završio 12. Motovun film festival, film "Listopad" dobio nagradu Propeler

Odlukom međunarodnog žirija ovogodišnji dobitnik glavne nagrade je peruanski film "Listopad" ("October") redatelja Daniela i Diega Vege

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Motovun film festival

,

nagrada

Svečanom dodjelom nagrada večeras je u Motovunu završen ovogodišnji 12. Motovun film festival, najznačajnija filmska manifestacija koja se održava u središnjoj Istri. Od ponedjeljka do danas u sklopu Festivala prikazana su rekordna 94 filma, od čega 58 dugometražnih iz 34 zemlje sa šest kontinenata, od kojih se 17 natjecalo za glavnu festivalsku nagradu Propeler Motovuna.

Odlukom međunarodnog žirija ovogodišnji dobitnik glavne nagrade je peruanski film "Listopad" ("October") redatelja Daniela i Diega Vege i to za, kako je navedeno u obrazloženju odluke "emocionalnu i sugestivnu sliku ljudskih odnosa i gorkosti života izloženu čistim filmskim jezikom". Dodjeli nagrada i svečanom zatvaranju festivala nazočio je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je u izjavi za novinare kazao kako je i prošle godine bio na ovom festivalu te kako se nada da će biti i dogodine.

"Riječ je o sjajnom projektu, a impresivno je da ova manifestacija bez obzira što nema preveliku državnu potporu, uspijeva svake godine okupiti veliki broj istaknutih autora i filmskih djelatnika", naglasio je predsjednik Josipović iskazavši pritom potporu takvim manifestacijama jer, kako je rekao, "upravo zahvaljujući ovom festivalu Motovun je poznat i izvan granice Hrvatske". (hina/metro-portal)

30.07.2010. 23:11:00
Novi komentar
nužno
nužno