« Film
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Novo u zagrebačkim kinima - od 29. srpnja 2010.

POGLEDAJTE TRAILERE: Od četvrtka u kinima možete pogledati komediju "Noć i dan" te horor "Luđaci"

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

novo kina

,

kako glazba liječi

,

fdast food i trudnoća

Sedam dana je prošlo i u zagrebačka kina stigla su dva nova filma. Saznajte što vam se to nudi od četvtrka.

Cruise Diaz

Radnja filma "Noć i dan" se vrti oko usamljene žene (Cameron Diaz) kojoj, na prvi pogled, bezopasni spoj naslijepo odjednom potpuno preokrene život jer ju špijun (Tom Cruise) povede na opasan put po cijelom svijetu kako bi zaštitio akumulator u kojem je skrivena tajna beskonačnog izvora energije. U isto vrijeme, njezina ju sestra očekuje na svom vjenčanju kako bi zamijenila njihovog pokojnog oca i otpratila je do oltara.

Tajni agent Roy Miller (Tom Cruise) sasvim neočekivano mijenja na prvi pogled sasvim običan život June Haven (Cameron Diaz). Njihova interakcija započinje kad se ona se ukrca na avion u Kanzasu i počne razgovarati s neobičnim, ali šarmantnim Royem. I tad se sve mijenja - avion se srušio i nitko od putnika niti članova posade nije preživio.

Tada počinje potjera diljem globusa - Jane u društvu privlačnog Roya izbjegava metke u Bostonu, skače s krova na krov u Austriji i bježi pred bikovima u Sevilli. Jane i Roy su dva svijeta, ali sila prilika će ih natjerati da počnu vjerovati jedno drugom. Roy će otkriti ljubav, a Jane da je sposobna za puno više nego što misli.

Iako su glavni glumci praktički već živuće legende, to nije bilo dovoljno da film dobije prolaznu ocjenu među kritičarima. Najviše se prigovara radi površnosti i nezanimljivih dijaloga. Priča je sama po sebi tipična za takozvane 'ljetne filmove' pa će ljubitelji čiste zabave ipak biti zadovoljni ako pogledaju film koji se konkretno u našim kinima (Cinestar, Movieplex) prikazuje od 29. srpnja.

Luđaci

Misteriozni je otrov zatrovao zalihe vode malenog američkog gradića u državi Iowi.
Stanovnici su zaraženi neobičnom epidemijom ludila i jedan po jedan umiru..
Ima li im ipak spasa?

Film "Luđaci" trebao bi biti još jedan u nizu filmova koji asociraju na zombijevsku tematiku, ali on to ipak nije. Barem ne u potpunosti. Brutalne scene nisu ekstremno eksplicitne, ali za ovakvu vrstu filma to nije ni potrebno. Akcija je neprestana kako stanovnici gradića jedan po jedan postaju "luđacima" i tada ih pratimo kako ubijaju svoje najmilije. Glumačka postava nije zvučna (Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson), ali to je možda i jedna od prednosti ovog filma. Da je pun hollywoodskih zvijezda malo tko bi ga ozbiljno shvatio. Bilo kako bilo, "Luđake" možete pogledati u Cinestaru od četvrtka, 29. srpnja.

A u kinima se još uvijek prikazuju i prošlotjedni noviteti.

29.07.2010. 00:13:00
Novi komentar
nužno
nužno