« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Zaustavite starenje ispravnom prehranom

Hrana ima mnoge blagotvorne učinke na tijelo ako odaberemo pravilan način prehrane, a u tom slučaju možemo i ostati - vječno mladi

Što treba jesti?
Što treba jesti? (Arhiva)
Više o

hrana

,

borovnice

,

aloe vera

,

antioksidansi

,

mladolikost

,

lisnato povrće

Zdrava prehrana neće vam samo očuvati zdravlje, već i lijep i mladolik izgled unatoč godinama, tvrde znanstvenici čiji je osnovni postulat - zdravlje i ljepota dolaze iz tanjura, ne iz kozmetičkih čudesa.

Tako, primjerice, aloe vera dokazano usporava proces starenja jer pomaže obnavljanju i zacjeljivanju kože te poboljšava njenu elastičnost, što smanjuje količinu bora i daje svjež i lijep izgled.

Borovnice su prepune antioksidansa koji su izuzetno učinkoviti u prevenciji raka, no jednako tako održavaju kožu lijepom i sjajnom. 

Lisnato povrće odličan je izvor moćnih antioksidansa luteina i zeaksantina, koji smanjuju rizik od bolesti očiju, a istovremeno čuvaju našu kožu i hrane organizam obiljem minerala i vitamina - stoga, neka kelj, repa, salata i špinat budu što češće u vašem tanjuru. 

Za kraj, žuto i narančasto korjenasto povrće sadrži obilje beta karotena, super snažnost antioksidansa koji je od neprocjenjive koristi za kožu i oči.

Što reći - pazite što vam je u tanjuru, učinkovitije je od bilo koje skupe kreme.

10.09.2016. 11:13:00
Novi komentar
nužno
nužno