« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Zašto žene idu na dijete?

Vjerovali ili ne, žene uglavnom idu na dijetu ne zato što žele biti zdravije, već zbog zahtjeva partnera?!

Znate li prave razloge?
Znate li prave razloge? (Arhiva)
Više o

dijeta

,

žene

,

razlozi

Dijete se uvijek nalaze pri vrhu najtraženijih pojmova na internetu, a vjerojatno i sami svako malo čujete od neke svoje prijateljice žalopojke kako mora na dijetu ili kako se već tjedan dana muči s najnovijom dijetom...

Stoga nije uzalud postaviti logično pitanje - zašto žene zapravo idu na dijete? Tim Medicaradvantage.com proveo je istraživanje na 1000 žena i pitali ih što im je glavna inspiracija za mršavljenje i stalne dijete. Rezultati su nas iznenadili. 

Iako gotovo svaka žena na društvenim mrežama objavljuje da jednostavno želi biti zdravija, čak je 47 posto ispitanih osoba priznalo da želi vidjeti manju brojku na vagi,a da zdravlje nije na prvom mjestu. 

Najpopularnije su dijete ketogena dijeta koja u potpunosti eliminira unošenje ugljikohidrata i bazira se na proteinima te prehrana bez glutena

Mijenjamo li prehranu zbog sebe, okoliša ili nečeg sasvim drugog?

One žene koje su se preusmjerile na prehranu bez glutena kao glavne razloge navele su zdravlje, ali i zahtjeve partnera

Ovaj se bizaran razlog pojavio nekoliko puta, a iznimka nisu ni 'ketogenke' koje su,također, priznale da su pristale na takvu dijetu jer ih je partner zamolio. I pobornice paleo dijete rekle su da su pale pod utjecaj partnera jer se on tako hrani. 

Jedina skupina koja nije navela partnera i ljubavne veze kao razlog bile su vegeterijanci, vegani i peskaterijanci kojima su na vrhu ljestvice moralna načela. 

Nije li vrijeme da se pogledate u ogledalo i postavite sami sebi pitanje - trebam li na dijetu?

23.09.2018. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno