« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
LOOL

Zašto žene briju noge?

Ako se brijete britvicom, potrebno je slijediti nekoliko savjeta kako biste izbjegle ozljede i nepotrebne infekcije

Nije lako... ali može biti ;)
Nije lako... ali može biti ;) (Arhiva)
Više o

žene

,

brijanje nogu

Razlog zašto žene briju noge je jednostavan - zbog estetike, ali i reklama te trendova koji su se nametali kroz godine. Ipak, kod brijanja, posebno kod brijanja britvicom je potrebno pripaziti na nekoliko stvari kako ne bi došlo do ozljeda i infekcija.

Prije svega, odaberite način, točnije sredstvo kojim ćete brijati noge. Ako se brijete britvicom, potrebno je slijediti nekoliko savjeta kako biste izbjegle ozljede i nepotrebne infekcije.

Brijanje u suprotnom smjeru od rasta dlaka - tako na primjer dlake na nogama rastu prema dolje, pa bi ih trebalo brijati od dolje prema gore, točnije prema koljenu i dobit ćete puno bolje rezultate.

Koristite hladnu vodu - prije samog brijanja smanjite temperaturu vode jer u suprotnome prevruća voda može previše omekšati kožu, a koža onda može biti preosjetljiva i može doći do više porezotina, a potom i infekcija.

>> Otkrijte put do savršeno glatkih i njegovanih nogu >>

Nikada se ne brijte na suho - važno je prvo namočiti noge, otuširati se, a tek onda brijati noge, kada je koža omekšala. Također, na noge nanesite gel za tuširanje kako bi britvica lakše klizila. Osim gela za tuširanje, mogu poslužiti i pjena za brijanje, regenerator za kosu ili ulje za tijelo. Ovako će koža i nakon brijanja ostati njegovana te neće biti suha.

Mijenjajte redovito britvice - ako britvicu koristite nekoliko puta i na njoj primijetite nakupine kože ili previše dlačica, vrijeme je da uzmete novu britvicu. Kada se ova prljavština ne ispire mlazom vode, zamijenite britvicu, bez obzira na to što je i dalje oštra jer ako je ponovno koristite riskirate unošenje bakterija u otvorene pore ili porezotine, a na kraju i neželjene infekcije.

07.05.2021. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.05.2021. 18:30
    aha hehe
Novi komentar
nužno
nužno