« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Zašto vam zapravo raste trbuh?

Trbuh nam raste kad znamo i kad ne znamo razloge, a ako spadate u one koji stvarno paze što jedu, a šlauf nikako ne ide dolje, evo dobrih razloga

Razlozi nekad nisu u obilnim obrocima
Razlozi nekad nisu u obilnim obrocima (Arhiva)
Više o

pretilost

,

višak kilograma

,

razlozi

,

trbuh

Trbuh je dio tijela na kojem najmanje želimo višak kilograma, što zbog estetskih, što zbog zdravstvenih razloga, a razlozi nekad nisu u tanjuru, kažu stručnjaci.

Tako neki lijekovi mogu uzrokovati nakupljanje masnoća i višak kilograma, a obično se radi o lijekovima protiv depresije, dijabetesa, migrene ili visokog krvnog tlaka, a jednak učinak mogu imati i hormonalne tablete za kontracepciju i steroidi. U slučaju da uzimate neke od navedenih lijekova i primjetili ste nakupljanje kilograma, javite se svom liječniku.

Genetika također igra veliku ulogu, jer nekima će višak kilograma završiti u bokovima ili stražnjici, dok će drugi imati višak u struku. Kako građu tijela nasljeđujemo od roditelja i bliže rodbine, sklonost debljanju može lako biti posljedica toga.

Za kraj, zdrav san je jedan od ključnih elemenata zdravlja i normalnog rada organizma. Dokazano je da premalo sna potiče lučenje grelina, hormona gladi, uz istovremeno snižavanje razina leptina. 

28.04.2015. 09:03:08
Novi komentar
nužno
nužno