« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SAVJETI

Zašto vam se pojavljuju bore?

Ono što jedete i pijete uvelike utječe na vašu kožu - u pozitivnom ili negativnom smislu

Evo zašto imate bore...
Evo zašto imate bore... (Arhiva)
Više o

hrana

,

bore

Bore, suhoća, neelastičnost i mrlje prirodna su posljedica starenja, a njega kože "iznutra" može pomoći u usporavanju biološkog sata. 

Alkoholna pića - klonite se alkohola jer šteti vašem cjelokupnom zdravlju. Posebno je štetan za jetru, a neizravno uništava i kožu.

Kava - najčešće stimulativno piće šteti vašoj koži i zubima zbog visoke razine kiselosti. Kisela pića mogu stvoriti mikroskopske pore na površini cakline i dovesti do njezine erozije.

Posoljena hrana - ako pazite na količinu soli u pripremi hrane, to ne jamči da je vaš unos soli automatski nizak. Obratite pozornost na hranu koja je slanija nego što mislite, ili slanija nego što možete okusiti. 

Šećer - kao što dobro znamo, velike količine šećera mogu potaknuti nepoželjan kemijski proces u tijelu. Kada pojedete više šećera nego što vaše stanice mogu obraditi, višak se veže za proteine ​​u procesu koji se naziva glikozilacija. Proizvodi glikozilacije mogu dovesti do oštećenja kolagena - proteina koji vašoj koži daje mladenački izgled. Velike količine slatkiša negativno utječu na zube i osmijeh jer se šećer lijepi za zube i privlači bakterije te uzrokuje karijes.

Sve u svemu, pazite na sebe i bit ćete ljepši... barem sebi ;)

19.01.2023. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno