« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
NE PRETJERUJTE

Zašto treba umjereno vježbati

Biti umjeren znači živjeti u ravnoteži, pa primjenite to i na svoje vježbanje, u koje nemojte pokušavati ubrojati jutarnje protezanje ili šetnjicu s psom u obližnjem parku

Ne pretjerujte s vježbanjem
Ne pretjerujte s vježbanjem (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

umjereno vježbanje

Vježbanje treba biti redovito, no jednako tako i umjereno, jer ako ne date tijelu dovoljno vremena za odmor, napravit ćete više štete nego koristi.

Stoga, unatoč vašoj čeličnoj volji, uz redovito vježbanje priuštite organizmu i redovit odmor. Evo zašto. Razlog je naravno potkrijepljen znanstvenim činjenicama, jer nema šanse da vas odgovaramo od vježbanja.... 

Istraživanje provedeno na 15 profesionalnih sportašica pokazalo je da su,  za zdravlje kostiju i jak imunitet, dani odmora važni isto koliko i vježbanje, piše Huffington post. 

Naime, otkriveno je da prilikom svakodnevnih treninga u krvi raste nivo proteina koji sprječava pravilnu izgradnju koštane mase i proteina koji kojima tijelo reagira na upalne procese. 

Stoga, ako svakodnevno naporno vježbanje škodi profesionalcima, što tek znači za nas amatere? Naravno, ne možemo se uspoređivati s njima, ali možemo malo prikočiti i biti blaži prema svome tijelu. 

Biti umjeren znači živjeti u ravnoteži, pa primjenite to i na svoje vježbanje, u koje nemojte pokušavati ubrojati jutarnje protezanje ili šetnjicu s psom u obližnjem parku.

Budete li redovito vježbali, ali i odmarali svoje tijelo, zablistat ćete već ovog ljeta na plaži, a nastavite li istim tempom i nakon godišnjeg odmora iduće ćete biti u još boljoj formi. Nastavite li pak u maniri G.I. Jane, može se dogoditi da ovo ljeto ne provedete u moru, već u toplicama.   

04.05.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno