« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
MLJAC

Zašto treba piti bučino ulje svakoga dana

Bučino ulje odličan je dodatak salatama, juhama, ali i sladoledu, a krije i neke zdravstvene pogodnosti

Bučino ulje je sjajno
Bučino ulje je sjajno (Arhiva)
Više o

bučino ulje

,

zdravlje

Bučino ulje intenzivnog je i gorkog okusa te je bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Dobiva se hladnim cijeđenjem sjemena bundeve.

Što se tiče zdravlja, bučino ulje odlično je za zdravlje srca, podiže raspoloženje, a dobro je i za kosu.

Evo pet razloga zašto bi ga trebali jesti svaki dan.1. Zdravlje prostate

Bučino ulje - dobro djeluje na zdravlje prostate jer regulira mokrenje, ali i smanjuje bolove. Može čak pomoći u poboljšanju stanja benigne hiperplazije prostate, odnosno povećane prostate, što može biti jako bolno i raditi velike probleme.

Poboljšava raspoloženje - bučino ulje, kao i bučine sjemenke poboljšavaju raspoloženje i smanjuju razinu stresa. Naravno, do ovoga će doći nakon svakodnevne konzumacije ulja, a rezultati će biti vidljivi nakon nekog vremena.

Rast kose - potiče rast kose, posebno kod muškaraca s alopecijom. To je dokazalo i istraživanje u kojem su muškarci uzimali svaki dan 400 miligrama ulja 24 tjedana i kosa im je narasla za 40 posto.

Urinarni trakt - općenito, bučino ulje je odlično za funkcioniranje urinarnog trakta kojeg čine bubrezi, mjehur i uretra. S obzirom da regulira mokrenje, pomaže kod brojnih problema s mjehurom.

Zdravlje srca - zahvaljujući zasićenim masnim kiselinama koje sadrži, bučino ulje važno je za zdravlje srca. Smanjuje kolesterol i visoki krvni tlak, a oboje su rizik za razvoj srčanih bolesti.

Osim navedenog, bučino ulje djeluje pozitivno na imunološki sustav, utječe na vid, poboljšava cirkulaciju i olakšava koncentraciju.

Stoga, i u salate i svugdje - bučino ulje!

02.04.2021. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.04.2021. 18:36
    ma probao nekidan nije lose ali nema do maslinovog
Novi komentar
nužno
nužno