« Seks
objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana
ZAPAMTITE!

Zašto treba izbjegavati seks u vodi?

Ljeto, plaža, dvoje mladih i samih... zvuči kao sjajan uvod u seks, no razmislite o tome još jednom...

Ipak - NE
Ipak - NE (Shutterstock)
Više o

seks

,

voda

Seks pod vodom zvuči veoma uzbudljivo, no ovakva vrsta odnosa na televizijskim ekranima često izgleda mnogo bolje i bezbolnije nego što zapravo jest. U nastavku saznajte nekoliko činjenica koje morate znati prije nego što se upustite u ovu avanturu. 

Nije sterilan - ako ste odabrali bazen ili toplu kupku, moguće je da ste okruženi raznim bakterijicama, primjerice E.coli ili salmonelom, ali i nepravilnim pH-om. Seks povećava mogućnost ulaska tih bakterijica u vaginu, što može imati loše posljedice nekoliko dana nakon, a rezultira najčešće pojavom infekcija. 

Povećana mogućnost pojave gljivičnih infekcija - klor može utjecati na stijenke vagine, ali i poremetiti njen pH. Promjenom kiselosti, mijenjaju se bakterije i gljivice koje inače u našim crijevima i vaginalnim putevima žive u normalnim okolnostima. No, u tim se trenucima počinju ubrzano razmnožavati zbog čega se javljaju gljivične infekcije.

Promjena vaginalne vlažnosti - iako voda izgleda kao savršen lubrikant, nije. Naprotiv, ona će isprati prirodni lubrikantte vas 'posušiti', a rezultat je neugodniji seks nego što bi bio na suhom. 

23.07.2019. 21:43:00
Novi komentar
nužno
nužno