« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ZAPAMTITE!

Zašto su žene podložnije depresiji?

Žene su, naime, podložnije utjecajima i promjenama hormona koji uvelike utječu na pojavu depresije

Nije dobro...
Nije dobro... (Arhiva)
Više o

depresija

,

žene

Depresija je postala sve češći problem kod ljudi, a posebno kod žena za koje se vjeruje da imaju i do dva puta veći rizik od depresije. Zašto?

Za to postoje određeni razlozi koji navodno utječu na pojavu depresije kod žena. Oni mogu biti genetski, psihološki, ali i fiziološki.

Najvažnije od svega, žene imaju jaču genetsku predispoziciju za razvoj depresije. One su, naime, podložnije utjecajima i promjenama hormona koji uvelike utječu na pojavu depresije.

Genetika sama po sebi ne određuje kada će određena žena oboljeti od depresije, ali se smatra da će isto najvjerojatnije naslijediti od svoje bake i/ili majke.

Osim genetike, veliku ulogu kod pojave depresije u žena igraju i njihove psihološke karakteristike. Za razliku od muškaraca, žene su te koji mnogo više razmišljaju te su sklonije racionaliziranju

Mnoga istraživanja pokazala su da ovakva navika može biti dobra stvar, ali između ostaloga utjecati i na pojavu depresije, što i nije toliko dobro.

Još jedna stvar koja može biti okidač za depresiju jest činjenica da žene mnogo više vremena, ali i truda ulažu u svoje ljubavne veze ili brakove.

S obzirom na spomenuto, one mnogo više reagiraju na stres uzrokovan svađom s partnerom, ljubavnim problemima i sličnim tegobama u vezama koje muškarce toliko ne opterećuju.

25.03.2020. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno