« Žene
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
MLAĐE JE SLAĐE

Zašto starije žene vole mlađe muškarce

Za početak, u mlađima vide potencijal za uspjeh, a od muškarca svojih godina očekivale bi barem jednak uspjeh kakav je ona postigla

Veze s mlađim muškarcima imaju razne razloge
Veze s mlađim muškarcima imaju razne razloge (Arhiva)
Više o

žene

,

veze

,

muškarci

,

mlađi muškarci

,

starije žene

Više je istraživanja pokazalo veliku razliku u dostizanju zrelosti između muškaraca i žena, pa tako muškarci trebaju pričekati do 43. godine, dok žene stignu do te točke života već s 32, pa ne čudi da sve više uspješnih žena ulazi u veze s mlađim muškarcima.

Naime, stručnjaci vjeruju da je razlog tome činjenica da će žene od muškarca svojih godina očekivati barem jednak uspjeh u životu, dok će na mlađe gledati kao na potencijal koji se tek mora razviti i poželjeti pomoći im na tom putu.

Tako s mlađim nema atmosfere natjecanja u profesionalnom životu, što je neizbježno s osobom svojih godina, čak i ako nisu konkurenti ni na koji način. U slučaju mlađih jedino što se razvija je podrška. 

Uz to, mlađi su muškarci zabavniji i bezbrižniji, što ženama koje su utukle godine u obrazovanje i karijeru daje mogućnost opuštanja i razonode kakvu bi inače trebale tražiti drugdje. 

Nije rijedak primjer da žena potraži mlađeg partnera kako bi svojoj djeci omogućila mlađeg oca, jer često žene s karijerom dobivaju djecu iza 40. godine života. Kad bi i njihov partner bio jednakih godina ili stariji, djeca bi u dobu za studiranje imala roditelje umirovljenike, što se dobrom dijelu žena ne sviđa kao perspektiva.

Naravno, postoji i zadnja varijanta, da je žena bila toliko zaokupljena karijerom da još nije shvatila što zapravo želi od svog životnog partnera i ima neriješene emotivne probleme, pa bira mlađeg jer je to jednostavnije.ra.

19.06.2013. 22:05:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marko
    13.07.2013. 18:05
    Ali ima i onih mlađih od 43. koji u neznanju ulove neku mlađu.
Novi komentar
nužno
nužno