« Žene
objavljeno prije 9 godina

Visoke potpetice opasnije od sporta

Statistički podatci otkrivaju porast broja slučajeva nesreća i ozljeda izazvanih nošenjem visokih potpetica, naročito u noćnim klubovima

Visoke potpetice opasne po zdravlje žena
Visoke potpetice opasne po zdravlje žena (Deviantart)
Više o

žene

,

štikle

,

cipele

,

visoke potpetice

Ciple s visokom potpeticom opasnije su od sportskih aktivnosti i u to uvjeravaju medicinski stručnjaci iz New South Walesa. Međutim, to ne vrijedi samo za Australiju. Sve su češći slučajevi kroničnih ozljeda od dugoročnog nošenja ekstremno visokih potpetica, piše Telegraph.com.au.

Glasnogovornik hitnih službi NSW-a Craig Pusser kazao je da postoje veće šanse da se žena ozlijedi noseći 'štikle' nego na sportskom igralištu.

Statistički podatci otkrivaju porast broja slučajeva nesreća i ozljeda izazvanih nošenjem visokih potpetica, naročito u noćnim klubovima gdje su žene pod utjecajem opojnih sredstava, osobito alkohola.

Međutim, alkohol nije jedini čimbenik odgovoran za ozljeđivanje. Pusser dodaje da ozljede mogu biti toliko teške da podsjećaju na one koje nogometaše izbacuju s terena i preko godine dana. Pored primarnih ozljeda gležnjeva i donjih dijelova nogu, žene zadobivaju i sekundarne ozljede na ostalim dijelovima tijela zbog padova.

Stoga nisu rijetke modrice, ogrebotine i posjekotine. Najčešće se radi o ženama dobi između 16 i 25 godina koje pomjeraju granice u smislu nošenja visokih potpetica. Ali što se više uzdižete lakše ćete i puno gore pasti, upozoravaju na kraju australski medicinski stručnjaci.

19.06.2013. 16:50:00
Novi komentar
nužno
nužno