« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
HMM ;)

Zašto (ne)bi trebali piti pivo?

Od 2007. do 2020. tim znanstvenika u Šoanjolskoj provodio je istraživanje o utjecaju, uglavnom, alkoholnih pića na zdravlje, a evo što su saznali o pivu

Ali ne par pivica dnevno ;)
Ali ne par pivica dnevno ;) (Arhiva)
Više o

dijabetes

,

pivo

,

kolesterol

,

kardiovaskularne bolesti

,

gustoća kostiju

Priča o pivu nije jednostavna, jer to jedno od najstarijh pića na svijetu, pa nije ni čudo da su ga znanstvenici analizirali od glave do pete.

Neke od studija koje su znanstvenici pregledali ukazuju na to sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je potražnja za bezalkoholnim pivo veća nego ikad, ovo je dobra vijest i za one koji vole pivo, ali izbjegavaju alkohol.

Još jedan zaključak do kojeg su tijekom istraživanja došli je to da umjerena kozumacija piva ima dobar utjecaj na zdravlje. Jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde.

Pivo može sniziti kolesterol - nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže razviti dobar kolesterol i regulirati proizvodnju onog lošeg u tijelu, zahvaljujući velikom udjelu antioksidansa. Važno je dodati da se ovo događa kada se konzumira vrlo mala količina piva.

Pivo se povezuje sa zdravom gustoćom kostiju - ako promatramo gustoću kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su, čak i malo, konzumirali pivo u manjoj opasnosti. Ponudili su i znanstveno objašnjenje: "Drugi sastojci piva djeluju u sinergiji sa silikonom i stimuliraju osteoblastične stanice koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelarizirati kosti i zube."

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa - istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopće pod većim rizikom od razvoja nenormalnih razina glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Umjerena konzumacija piva štiti od kardiovaskularnih bolesti - istraživači tvrde da pet od šest studija koje su izabrali za pregled tvrdi kako umjereno pijenje alkohola može štititi od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

12.01.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.01.2022. 09:17
    Pivo kad se pije umjereno ne steti
Novi komentar
nužno
nužno