« Muškarci
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
(NE)GENTLEMANSKI

Zašto muškarci varaju žene i obrnuto

Žene su tolerantnije od muškaraca, barem što se tiče emocija, tako da kad i s vremenom pažnja i intima postaju rjeđi, tolerirati će, no imajmo na umu da sve ima svojih granica

Što tjera u nevjeru?
Što tjera u nevjeru? (Arhiva)
Više o

nevjera

,

muškarci

,

žene

,

razlozi

,

razlozi prevare

Svaki muškarac i gospodin zna da ženi treba pažnja, da joj treba intima, fizički dodir, uglavnom mnogo mentalne i emotivne pažnje. Mi muškarci ipak nismo tako građeni, bez obzira na moje gornje riječi, vrlo često se držimo fakata i logike, no kod žena toga baš i nema u izobilju.

Primjer: Na koliko da stavim pećnicu za ovo? Ja odgovaram - na 200 stupnjeva i stavi 15 minuta. Nakon nešto vremena osjetim miris do ureda i radnog stola. Dolazim u kuhinju. Temperatura je negdje između 180 i 190, a odbrojavanje nije postavljeno. Znači dvije egzaktne činjenice, stavke, dva tražena fakta nisu ispoštovana. Naravno, to nije izolirani slučaj.

Vratimo se pažnji i intimi i sagledajmo to realno, bez ikakvog seksizma, šovinizma, feminizma i uključivanja ikakvih pokreta za ravnopravnosti spolova - doista treba skoro na dnevnoj bazi ponavljati jedno te isto, što nas ponekad i s razlogom frustrira.

Živimo zajedno, jedemo zajedno, spavamo zajedno, izlazimo zajedno, zar ti to nije dovoljan odgovor? Izgleda da nije, uz sve to treba još dodatne emotivne pažnje, dodatnih dodira, razgovora kako bi se pronašla ravnoteža, ideal u održavanju veze, braka.

Žene su tolerantnije od nas, barem što se tiče emocija, tako da kad i s vremenom pažnja i intima postaju rjeđi, tolerirati će, no imajmo na umu da sve ima svojih granica, pa tako i nedostatak pažnje i intime.

I kad granice budu prijeđene, žene će težiti svojevrsnoj emotivnoj vezi, koja ne mora biti čak ni fizička ni seksualna veza s drugom osobom. Već emotivna. Obično su to prijatelji. Što doista i jesu. Mnogi će muškarci biti izuzetno ljubomorni na njezinoga prijatelja muškog roda i sve će se svesti na to spava li ili ne s njim i kad saznaju da ne spava, da su samo prijatelji, mirne duše žive dalje, uvjereni da je sve super. No, ipak zapitajte se malo, da li smo joj emotivno dostupni?

Osveta

Kad vas partnerica ili partner prevare s drugom osobom, osjećate se, najblaže rečeno, loše. Dakle, povrijeđeno, ljutito, tužno, razdražljivo, generalno djeluje nepovoljno na vaš ego. Stoga jedino što vi ili vaša odabranica trijezveno u tom trenutku razmišljate je da vratite istom mjerom - prijevarom. Ona je mene, sad ću ja nju pa da vidi kako je to.

To ne samo da nije gentlemanski, to je loše, to je onako na prvu, emotivan potez zbog koje ćemo kasnije požaliti i izgorjeti.

To na kraju krajeva nikad nije rješenje kojim ćete riješiti probleme u vašoj vezi. Koliko god teško, pokušajte otkriti razloge prevare. Možda je sve u točki 1, možda ste vi ti koji ste zatvorili osjećaje, pažnju i intimu samo za sebe. Zvučiti će čudno, ali možda ste je vi bacili u naručje drugog muškarca, koji je umjesto vas bio pravi gentleman za nju.

Sve razloge pročitajte na portalu Gentleman.hr

14.01.2016. 20:02:00
Novi komentar
nužno
nužno