Zašto je pravo vrijeme za jesti med?
Iz Health Shotsa otkrili su najpoznatije zdravstvene dobrobiti konzumacije meda tijekom zimskih mjeseci
Osim lijekovima, jedan od prirodnih načina kako možete podržati zdravlje je konzumacija meda. Ova popularna namirnica koju dobivamo od pčela nije samo ukusna, već i zdrava.
Iz Health Shotsa otkrili su najpoznatije zdravstvene dobrobiti konzumacije meda tijekom zimskih mjeseci. Ono što su podijelili, izdvajamo u nastavku.
Jačanje imuniteta - prepun antioksidansa, med pomaže u jačanju imunološkog sustava. Jačanje imuniteta posebno je korisno tijekom hladnih zimskih mjeseci, kada smo većinom svi osjetljiviji na prehladu, gripu i kašalj.
Med povećava razinu energije - med je prirodni izvor šećera, kao što su glukoza i fruktoza, koji osigurava brzi porast energije. Tijekom zime, kada se većina ljudi osjeća tromo, med vam može pomoći u održavanju razine energije.
Promiče zdravlje srca - ,ed je odličan i za zdravlje srca. Pomaže u snižavanju krvnog tlaka, poboljšava razinu masnoće u krvi i sprječava nepravilne otkucaje srca. Osim toga, med može poboljšati razinu kolesterola i triglicerida.
Smiruje upaljeno grlo - hladno vrijeme često sa sobom nosi grlobolju ili kašalj. Med ima antimikrobna svojstva koja pomažu umiriti i izliječiti nadraženo grlo. Također, može smanjiti upalu i nelagodu u grlu, prenosi Health Shots.
Sprječava isušivanje kože - zimsko vrijeme može uzrokovati suhu kožu koja se peruta. Međutim, prirodna svojstva ovlaživača meda mogu dodati vlažnost koži, održavajući je mekom i podatnom. Također, može pomoći kod akni i zacijeliti kožu.
Koji je najbolji način na koji možete konzumirati med?
Med se može konzumirati na različite načine: u desertima, raznim obrocima, čaju, kavi, sokovima. No, kako prenose iz Health Shotsa, kako biste izvukli najbolje iz konzumacije meda, jednostavno dodajte jednu žlicu u toplu vodu, biljni čaj ili vodu s limunom te odabrano piće popijte ujutro. Kao alternativu ističu konzumaciju meda s cimetom za poboljšanje imuniteta.
Novi komentar