« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Zašto će vam veza biti sjajna?

Temeljne vrijednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju

Kako vam to ide?
Kako vam to ide? (Arhiva)
Više o

sreća

,

ljubav

,

veza

Zaljubljenost je divna stvar, ljubav čak i više od nje, ali problem je u činjenici da vam neke stvari vrlo brzo počnu raditi probleme u vezi  - stabilna veza, naime, nema veze s njima.

Naime, ako tražite garanrantira uspješnu, stabilnu vezu pronaći ćete ga negdje drugdje - u temeljnim vrijednostima!

Tako tvrdi psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i cijelu svoju karijeru posvetio je rješavanju ljubavnih problema koji kaže da je najvažnije za vezu da s partnerom dijelite iste temeljne vrijednosti.

Naime, temeljne vrijednosti mnogostruko su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju, kazao je za BI doktor Pearson.

Uz to, zajednički interesi jednako tako mogu biti predmet kompromisa, ali zato vrijednosti - ne mogu.

Primjerice, ako biste vi željeli za vikend otići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i radite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu.

Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne veze vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresirani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova.

A to je stvar o kojoj stvarno samo rijetki razmišljaju ....

19.01.2021. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.01.2021. 11:49
    biti ce sjajn samo ako je ta doticna osoba ok ako nije i ako glumiu onda sta dalje iz te veze
Novi komentar
nužno
nužno