« Život
objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana
ZNATE LI?

Zašto bi trebali ostavljati šećer u vrtu?

Ovim jednostavnim trikom možete pomoći pčelama koje su oprašile čak trećinu hrane koju jedemo

Dajte im hrane ;)
Dajte im hrane ;) (Arhiva)
Više o

pčele

,

šećer

,

vrt

Volite li med? Vjerojatno da, jer većina ljudi med koristi za razne stvari, od toga da ga samo jede preko raznih recepata koji jednostavno ne mogu biti tako dobri ako nema meda u njima. Kako onda možete pomoći pčelama?

Britanski prirodoslovac David Attenborough podijelio je jedan vrlo neobičan, ali jako koristan savjet za sve koji žele čuvati prirodu. Naime, trećinu hrane koju jedemo oprašile su pčele i on su zaslužne za hranjenje 90% svjetske populacije.

Upravo zato Attenborough savjetuje da svatko u svome dvoruištu ostavi žlicu šećera kako bi se pčele mogle hraniti i dobiti dovoljno energije da se vrate do košnice. Naime, one često znaju biti preumorne da bi se vratile u košnicu.

>> Zašto trebamo jesti med svaki dan >>

Kada bi pčele nestale iz našeg ekološkog sustava, čovječanstvo bi imalo ozbiljan problem, no to, nažalost, radimo svakodnevno koristeći se pesticidima, ali za izumiranje pčela kriva je i urbanizacija te klimatske promjene zbog kojih se broj pčela drastično smanjuje.

"Kada bi pčele nestale s planeta, ljudima bi ostalo samo četiri godine života", rekao je jednom prilikom Attenborough, piše Mirror.

19.07.2021. 16:16:00
Novi komentar
nužno
nužno