Zapečena brokula sa sirom
Kako je brokula sjajan izvor vitamina i minerala, bilo bi šteta da se ne pripremi na vrlo ukusan način koji može biti sjajan prilog, no jednako tako i samostalna večera koja će vas osvježiti
Brokula, heroj među povrćem, sastoji se iz najboljih biljnih i u vodi topljivih prehrambenih vlakana, a ima i nisku energetsku vrijednost, samo 27 kcal na 100 grama.
Kako je uz to i sjajan izvor vitamina i minerala, bilo bi šteta da se ne pripremi na vrlo ukusan način koji može biti sjajan prilog uz neko pečeno meso, no jednako tako i samostalna večera koja će vas osvježiti.
Recept za zapečenu brokulu sa sirom
Sastojci
srednje velika glavica brokle
vrećica mozzarelle
maslinovo ulje
kajenski papar
crvena paprika u prahu
čili (po želji)
sol
Priprema:
Brokulu prije pripreme dobro operemo, narežemo je na manje komade i stavimo u posudu za pečenje, začinimo s kajenskim paprom, maslinovim uljem i posolimo. Po vrhu naribamo mozzarelu, stavimo u zagrijanu pećnicu (200º) te pečemo od 20-40 minuta, zavisi koliko hrskavu je želite.
Dobar tek!
Novi komentar