Sočni biftek u društvu crvenog zelja
Dovoljno je reći da se priprema krvav, srednje ili bolje pečen i odmah svi znamo da je riječ o kulinarskom favoritu – bifteku!
![Slasni biftek za prste polizati Slasni biftek za prste polizati](http://metro-portal.hr/img/repository/2016/11/medium/biftek_crveno_zelje.jpg)
Biftek je jedan od kulinarskih favorita, no kako je vrlo lako pogriješiti u pripremi, može postati i noćna mora.
Stoga vam donosimo sjajan recept za spektakularan biftek s crvenim zeljem koji će zadovoljiti i najveće sladokusce.
Recept za biftek s crvenim zeljem
Sastojci
biftek
sol
papar u zrnu
zrnata gorušica
pola glavice crvenog zelja
maslinovo ulje
Priprema
Stavite kuhati manji lonac zasoljene vode, naribajte crveno zelje i ubacite ga kad voda zavrije i kuhajte desetak minuta da omekša.
Biftek koji ste prethodno marinirali nekoliko dana (premazanog zrnatom gorušicom, crnim paprom u zrnu i začinima pa prelivenog maslinovim uljem) izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije pripreme.
U tavi zagrijemo maslinovo ulje, na to položimo biftek i pečemo ga 5 minuta na svakoj strani. Kad je meso pečeno, stavimo ga na tanjur i pokrijemo. Pustimo da odleži 10 minuta i poslužimo.
Ovaj i još puno ukusnih recepata potražite na stranicama FitTijelo.com
Novi komentar