« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
HOLLYWOOD

Zabavni filmski klišeji

Plaćeni ubojice nikada ne mogu ubiti glavnog junaka, a jednokrevetne sobe su zauzete u cijelom gradu

filmski klišeji
filmski klišeji (Shutterstock)
Više o

James Bond

,

Hollywood

,

filmovi

,

Edie Falco

,

posjet Rusiji

Filmski junaci obožavaju smeđe papirnate vrećice u koje mogu staviti sve što kupe u dućanu. Iz njih redovito viri svježi francuz ili mrkve.

Brodovi u filmovima tonu noću kako bi spektakl bio potpun. Preživjeli junak na kopno stiže po danu. Tako je, na primjer, bilo u Mrtvom moru 1988. i Brodolomu života 2000.

Nakon što konačno uhvate glavnog junaka, zločesti dečki prije konačnog udarca uvijek otkrivaju cijeli svoj pakleni plan. Junaci se nakon 'predavanja' uvijek uspijevaju osloboditi. Primjer su gotovo svi filmovi o Jamesu Bondu i drugim herojima koji spašavaju svijet.

>>Znanstvene gluposti u hollywoodskim filmovima

Kada cijela banda napada glavnog junaka, ipak dolazi do borbe 'jedan na jedan'. Zločesti strpljivo čekaju svoj red za obračun, nikada ne napadaju svi odjednom.

U Rusiji je uvijek zima. U scenama koje se u bilo koje doba godine snimaju u Rusiji redovito se vide snijeg i šubare.

Dizala se redovito kvare u filmovima. Srećom, junaci spas pronalaze zahvaljujući poklopcu na stropu koji se bez problema može otvoriti.

Kada se dobri i zločesti bore za CD ili drugi medij s 'opasnim' sadržajem, nikada ne postoji kopija. Sve je snimljeno samo na jednom jedinom mjestu.

>>Najbolji i najgori vanzemaljci u filmovima

Uobičajen scenarij za noćne more - uzdihan i oznojen lik koji uspravno sjedi u krevetu.

Muškarci i žene u filmovima imaju neobične plahte i deke u obliku slova L. Na taj način su njoj uvijek pokrivene grudi dok gledateljice uživaju u njegovom mišićavom poprsju.

Ako muškarac i žena traže odvojene jednokrevetne sobe, hotel ima samo dvokrevetne, a sve druge sobe u gradu su, eto, slučajno zauzete.  

08.09.2010. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno