« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KINO EUROPA

Zagrijavanje za 8. Zagreb Film Festival

Na meniju su tri provjerena filmska naslova - Kornjača, Kuhanje povijesti i Libanon - OSVOJITE ULAZNICE

Libanon
Libanon (Kino Europa)
Više o

film

,

Zagreb

,

kino Europa

,

Libanon

,

kornjača

,

prijestolnica mode

,

modni centar

Kino Europa u rujnu 100 posto uspješno istjeruje kišu i dosadu programom Ususret ZFF-u. Zagrijavanje za 8. Zagreb Film Festival (17. listopada - 23. listopada) započinje uz tri provjerena filmska naslova.

Osvojite ulaznice za program Ususret ZFF-u na Metro portalu!

Dokumentarni film 'Kornjača - nevjerojatno putovanje' u režiji Emmyem nagrađenog dokumentarista Nicka Stringera nastao je u produkciji britanske kuće F&ME koja je prošle godine predstavljena na ZFF-u programom 'Odvažni producenti'.

turtle.jpg
Kornjača

'Kornjača' bilježi riskantan životni put jedne karizmatične kornjače iz obitelji Caretta, sve od njezina rođenja na plaži na Floridi, preko putešestvija od sjevernog Atlantika do Afrike i konačnog povratka na Floridu.

Slovačko - austrijski film 'Kuhanje povijesti' u režiji Petera Kerekeša razigrano je dokumentarno istraživanje ratovanja. Od Drugog svjetskog rata preko rata u Čečeniji, od Francuske preko Balkana do Rusije, pratimo povijest europskog ratnog kulinarstva kroz jedanaest recepata.

'Libanon', osvajač Zlatnog lava, zastrašujuće je i sirovo prisjećanje redatelja Samuela Maoza na Libanonski rat s početka osamdesetih u kojem je i sam sudjelovao. Radnja filma se gotovo u potpunosti događa u unutrašnjosti tenka i to iz perspektive nekoliko vojnika koji su se u njemu zatekli. Maozu je trebalo dvadeset godina da snimi ovaj hrabar film koji su, prije no što je pobijedio na Mostri 2009., odbili Cannes i Berlin. 

Više informacija na www.kinoeuropa.hr

09.09.2010. 11:50:28
Novi komentar
nužno
nužno