« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana
ZDRAVLJE

Za zdravlje je važno piti dovoljno vode svakoga dana

Prema Europskoj agenciji za sigurnost hrane, odgovarajući ukupni unos vode za odrasle osobe iznosi 2 litre dnevno za žene te 2,5 litre za muškarce

Voda je važna
Voda je važna (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

voda

Voda je izvor života i vitalnosti, a čini oko 60% organizma odraslog čovjeka i čak 70% dječjeg. Voda nas pokreće i osigurava normalno odvijanje svih procesa u tijelu te održava njegovu temperaturu.

Prema Europskoj agenciji za sigurnost hrane, odgovarajući ukupni unos vode za odrasle osobe iznosi 2 litre dnevno za žene te 2,5 litre za muškarce.

Naravno, to se mijenja sukladno specifičnim individualnim potrebama, kao što su trudnoća i dojenje te količini tjelesne aktivnosti i temperaturi okoline. Više temperature okoline i povećana tjelesna aktivnost povećavaju potrebu tijela za vodom.

Ona je neophodna za život, pokreće i održava tjelesne funkcije, hidrira i čisti izvana i iznutra te doprinosi ravnoteži uma i tijela. Ipak, često ljeti i tijekom vrućih mjeseci zaboravljamo na važnost njene konzumacije.

Upravo tada, kada nam je voda najpotrebnija za normalno funkcioniranje organizma, Jana Summer alarm nas podsjeća da ju pijemo u dovoljnoj količini.

Naime, svaki puta kada dnevna temperatura pređe 30 stupnjeva Celzija, automatski se aktivira Janin ljetni alarm koji će na digitalnim platformama u većim gradovima, ali i na portalima, upozoravati da je vrijeme za konzumaciju Jane. Jana Summer alarm podsjeća na važnost hidracije, ali i educira o važnosti pijenja vode svaki dan, posebice za vrijeme visokih temperatura.

Sigurno ne biste sate i sate na suncu proveli bez kvalitetnog zaštitnog faktora, zašto onda prođu sati prije no što popijete gutljaj vode? Jana je uvijek pri ruci, stane u svaku torbu, prikladna je za sve uzraste, a tijelu daje vodu potrebnu za normalno funkcioniranje.

30.07.2020. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Cranberry
  30.07.2020. 17:49
  A djeca koliko bi trebala popiti?
 2. avatar
  armando
  30.07.2020. 19:05
  manje mislim pusaaa
 3. avatar
  Cranberry
  30.07.2020. 21:45
  Aha vjerojatno :) pusaaa
 4. avatar
  armando
  30.07.2020. 21:50
  umjereno za djecu odrasle viš haha cmokkk
Novi komentar
nužno
nužno