« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
DOKAZANO

Za mršavljenje je bolje uzeti osobnog trenera nego ići na dijetu

Novo istraživanje porazno je za cjelokupnu filozofiju Weight Watchersa

Bolje fitness nego dijeta
Bolje fitness nego dijeta (mwn)
Više o

dijeta

,

vježbanje

,

kako smršaviti

,

Weight Watchers

,

osobni trener

Skupina od 43 ženske osobe prekomjerne težine mogle su birati hoće li iskoristiti 12 tjedana plaćene članarine u Weight Watchers centru ili u teretani. One koje su izabrale prvu mogućnost, morale su pratiti cijeli izuzetno strogi režim prehrane, uključujući savjetovanja i strogu kontrolu unosa kalorija. Drugu je skupinu u teretani pratio trener iz Američkog koledža sportske medicine. Svaka je polaznica dobila svog vlastitog osobnog trenera. 

Svima su izmjereni tjelesna težina, postotak masti, kolesterol i trigliceridi. 

Nakon 12 tjedana prva je skupina izgubila u prosjeku 5 posto tjelesne težine, a druga, ona s osobnim trenerom pola manje. Ipak, "pobjednice" eksperimenta su vježbačice jer su istraživači su otkrili da su žene iz prve skupine zapravo izgubile mišićnu masu, a ne salo. 

Mišićima su potrebne kalorije kako bi opstali. Kada gubite mišićnu masu, usporava se metabolizam. Iako su žene iz druge skupine izgubile manje kilograma, njihova sveukupna zdravstvena slika je ostala sasvim dobra. Vježbanje, poznato je pozitivno utiče na metabolizam. 

Dakle, ukoliko želite smršavjeti, ostati zdravi i dovesti figuru u red, potrebno je kombinirati fizičke
 (dijeta, vježba, energetski sustav, neuro-mišični učinak, balans...) vježbe s mentalnima (emocionalna podrška, među-personalne tehnike...). 

Iz tog je razloga odličan izbor anagažiranje osobnog trenera jer on pruža potrebnu emocionalnu podršku za transformaciju i tijela i duha. 
 


12.09.2011. 01:30:18
Novi komentar
nužno
nužno