Život
odmor u svemiru

Putovanja u svemir i roboti prostitutke kao budućnost turizma

objavljeno prije 10 godina

Sunce i more kao glavna atrakcija turizma do 2050. godine postat će prošlost. Zbog razvoja tehnologije, globalnog zatopljenja, starenja stanovništva te nestašice hrane,… više »

Imajte na umu

13 tajni koje vam provalnici nikad neće odati

objavljeno prije 10 godina

1. Naravno da vam izgledam poznato. Bio sam ovdje prošli tjedan i ličio vaše zidove, čistio vam tepihe ili dostavio novi frižider. 2. Hvala vam što ste mi dopustili da… više »

bestseler iz banalnosti

Službeni pisac ukletog Terminala 5

objavljeno prije 10 godina

Alain de Botton, jedan od najintrigantnijih filozofskih pisaca današnjice, provodi tjedan na čuvenom terminalu 5 londonske zračne luke Heathrow promatrajući i intervjuirajući putnike i… više »

forbes

Angela Merkel najutjecajnija, Michelle Obama pretekla Oprah

objavljeno prije 10 godina

Na tradicionalnoj Forbesovoj listi stotinu najutjecajnijih žena na svijetu, ove se godine, na 40. mjestu, po prvi put pojavila nova američka prva dama Michelle Obama. Zauzela je jedno mjesto… više »

da je bilo antibiotika ...

Obična infekcija streptokokom ubila Mozarta?

objavljeno prije 10 godina

Wolfgang Amadeus Mozart, preminuo u prosincu 1791. u 35. godini, umro je od bubrežnih komplikacija zbog infekcije streptokokom, prema švedskoj studiji objavljenoj u američkom… više »

XML PROBLEMI

Microsoftu zabranjena prodaja Worda u SAD-u

objavljeno prije 10 godina

Sud savezne države Teksas prošli je tjedan presudio u korist softverske tvrtke iSi, koja je Microsoft optužila za kršenje autorskih prava glede kreiranja vlastitih XML… više »

Briga ili panika

Borba protiv zlostavljanja djece ili širenje panike?

objavljeno prije 10 godina

Kolumnistica londonskog The Timesa Jenni Russell i inače se bavi osjetljivim temama, a u svojoj je najnovijoj kolumni dotakla temu koja se stalno provlači medijima, no bez detaljnije analize.… više »

GLICIN

Sjeme života pronađeno na kometu

objavljeno prije 10 godina

Znanstvenici su u utorak objavili kako je glicin, aminokiselina koja je temeljna sastavna jedinica proteina, prvi puta u povijesti pronađen na kometu, poduprijevši teoriju da je život… više »

Seks turizam

Noćni klub poziva na seks na pozornici

objavljeno prije 10 godina

Show počinje u 3 sata i 30 minuta izlaskom šest oskudno odjevenih djevojaka na pozornicu popraćenim poklicima ushićenja alkoholom zapaljene publike. „Dobrodošli na orgiju… više »

Kreativniji i pametniji

Jesu li ljevaci uspješniji?

objavljeno prije 10 godina

Aktualna istraživanja pokazuju da ljevaci mogu informacije preraditi brže i u većim količinama od dešnjaka jer korištenje lijeve ruke aktivira desnu stranu mozga koja je… više »

Lisinopril

Novi lijek za sklerozu

objavljeno prije 10 godina

Istraživači su kod životinja izazvali moždana oštećenja slična onima koja nastaju kod sklerotskog plaka u ljudi. Neki miševi su zatim liječeni lisinoprilom, generičkim lijekom… više »

CVATE AMBROZIJA

Bioprognoza od 19. do 21. kolovoza

objavljeno prije 10 godina

Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je kako će biometeorološke prilike u srijedu 19. kolovoza biti povoljne i većini ljudi neće uzrokovati zdravstvene tegobe, ali… više »

Odzvonilo teroristima

Granate s čilijem uskoro u arsenalu indijske vojske

objavljeno prije 10 godina

Indijsko ministarstvo obrane završilo je prototip granate koja u sebi sadrži čili pomoću kojeg se utječe na dišne putove te izaziva suzavica. ˝Granata stvara toliku količinu… više »

studija

Otkriveni geni koji uzrokuju leukemiju kod djece

objavljeno prije 10 godina

Postoje tri varijante genetskih pogrešaka koje povećavaju rizik od leukemije između 30 i 60% tvrde znanstvenici Instituta za istraživanje tumora, no istovremeno ističu da bitnu ulogu… više »

COOKIE MONSTER

Rekordni 'kolačić' od dva milijuna kalorija

objavljeno prije 10 godina

Monstruozni 'kolačić' od vanilije težak 555 kila ušao je u Guinessovu knjigu rekorda kao najveći 'kolačić za jednu osobu' na svijetu. Kolačić, koji je osam puta veći od onoga koji je… više »