Život
JEZIVA STATISTIKA

Silovanje u braku nije kažnjivo u čak 127 zemalja svijeta

objavljeno prije 13 godina

Posebna agencija Ujedinjenih naroda za prava žena, „UN žene", objavila je danas izvješće o stanju ženskih prava u državama članicama koji pokazuju vrlo porazne rezultate, javlja… više »

HI-TECH FITNESS

Fitnes aplikacije - neka vas tehnologija motivira na vježbanje

objavljeno prije 13 godina

Pronaći vrijeme za fitnes aktivnosti nije uvijek lako kako to časopisi i portali sugeriraju, osim ako niste CEO neke tvrtke ili član celebrity elite. Za sve druge smrtnike  dodatni sat… više »

OBRAMBENI MEHANIZAM

Koje su životinje škakljive

objavljeno prije 13 godina

Prije bilo kakvih konkretnih tvrdnji o škakljivosti životinja, prvo je potrebno kazati to da postoje dvije vrste škakljivosti. Prva je lagano škakljanje koje podsjeća na… više »

ORALNA HIGIJENA

Znate li ispravno prati zube?

objavljeno prije 13 godina

Pih, odgovorit ćete, kakvog li pitanja, pa i djeca u vrtiću znaju kako se pravilno peru zubi. To je točno, ali vjerojatno niste svjesni činjenice da prosječna odrasla osoba zapravo nema pojma… više »

MNOGOLJUDNA NACIJA

Indija nudi automobile ljudima koji se podvrgnu sterilizaciji

objavljeno prije 13 godina

„Sigurni smo da će ovaj plan upaliti i polučiti rezultate" rekao je dr. Sitaram Sharma, glavni liječnik u pustinjskom gradiću Jhunjunu smještenom u pokrajini Radžastan, 250… više »

NOVA STRANICA

Zaboravite bivšeg uz cvijeće, čokoladu i internet

objavljeno prije 13 godina

Zamislite sljedeću situaciju: prekinuli ste vezu, došao joj je konačan kraj, ali već sutradan vas ispred vrata dočeka buket cvijeća i poruka puna laskavih riječi. Nije u pitanju… više »

DIGITALIZACIJA ŠKOLE

Sve će školske knjige u Južnoj Koreji do 2015. biti digitalne

objavljeno prije 13 godina

Južnokorejska vlada planira do 2014. godine potpuno digitalizirati sav edukativni materijal za osnovne škole, a do 2015. i materijal ostalih obrazovnih razina učiniti dostupnim na… više »

BOLEST DESNI

Želite li zatrudnjeti? Četkajte zube i koristite zubni konac!

objavljeno prije 13 godina

Žene koju pokušavaju zatrudnjeti trebale bi redovito i detaljno četkati zube i koristiti zubni konac, pokazalo je nedavno istraživanje na Sveučilištu u Perthu. Znanstvenici su… više »

NIKAD DOSTA

Zašto ne možemo odoljeti čipsu

objavljeno prije 13 godina

Zaista je teško pojesti samo  jedan čips ili jedan prženi krumpirić,a  novo istraživanje objašnjava i zašto. Kako piše u časopisu PNAS (Proceedings of… više »

DOBRE VIJESTI

Djeca koja kasnije progovore neće zaostati za vršnjacima

objavljeno prije 13 godina

Dobre vijesti za roditelje djece koja kasnije progovore: australska studija pokazala je da kasniji govor nema nikakva utjecaja na mentalno zdravlje djece, piše Hina. Andrew Whitehouse… više »

HCL PREPORUČA

Što ćemo igrati u srpnju 2011.

objavljeno prije 13 godina

Oni malo 'tvrdokorniji' gameri već su upoznati s činjenicom kako sedmi mjesec označava početak ljetne suše video igara. To u prijevodu znači da u narednih 30-ak dana ljubitelji video… više »

PROVJERITE!

Lasersko skidanje dioptrije - odgovori na često postavljena pitanja

objavljeno prije 13 godina

Poznato je da naočale, pogotovo pri većoj dioptriji, sužavaju vidno polje, a dugotrajno nošenje kontaktnih leća kod nekih osoba može izazvati iritaciju, alergije te upale ili… više »

BESKONAČNO ŽIVI

Vječni život - hoćemo li uskoro moći 'liječiti' starenje

objavljeno prije 13 godina

Aubrey de Grey, biomedicinski gerontolog i glavni znanstvenik jedne fondacije posvećene istraživanju dugovječnosti, tvrdi da se prva osoba koja će doživjeti svoj 150. rođendan već rodila, a… više »

U SVAKOM TRENU TU

Muškarci i trudnoća - budite uz partnericu što je više moguće

objavljeno prije 13 godina

Partnerica vam je trudna. Što konkretno možete učiniti da joj trudnoća prođe glatko? Realno gledajući, učiniti možete mnogo. Budući očevi danas više ne moraju, a po nama ni ne… više »

SPAM SPAM SPAM

Broj spam poruka pao za čak 82,22% u godinu dana

objavljeno prije 13 godina

Statistika koju je objavila tvrtka Symantec Intelligence donosi nam sjajne vijesti. Kao što se vidi iz grafikona, u posljednjih godinu dana broj spam e-mailova smanjio se sa 225… više »