« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
ISPROBAJTE :)

Velika moć poljubaca i zagrljaja

Tek toliko da se zna - prijateljski poljubac u obraz znak je bliskosti prilikom susreta, poljubac u ruku znak je poštovanja, a onaj u čelo je zaštitnička gesta koju često roditelji upućuju djeci

Grlite se i ljubite, dobro je za vas
Grlite se i ljubite, dobro je za vas (Arhiva)
Više o

poljubac

,

zagrljaj

,

snaga

Poljubac i zagrljaj gotovo su obavezan dio komunikacije među bliskim ljudima, a i vi vjerojatno imate neke ljude s kojima se obavezno pozdravljate na taj način. No, osim što je to izraz bliskosti, ove dvije stvari imaju i veliku moć - kako na druge osobe, tako i na vas same.

Da odmah na početku riješimo nedoumice - prijateljski poljubac u obraz znak je bliskosti prilikom susreta, poljubac u ruku znak je poštovanja, a onaj u čelo je zaštitnička gesta koju često roditelji upućuju djeci.

Najromantičniji je - poljubac u oko, kažu seksolozi, jer takav poljubac budi jače emocije i raspaljuje sva čula zbog velike osjetljivosti očnih kapaka. Jednostavnije rečeno - ljubite se svakog dana, jer čovjeku trebaju najmanje četiri poljupca dnevno kako bi izdržao dnevni stres i sačuvao psihičko zdravlje. 

Istraživanja su pokazala da djeca koju roditelji ljube svakoga dana bolje napreduju i razvijaju se u snažnije osobe od onih koji ne dobivaju takve znakove ljubaci. 

S druge strane, zagrljaji uspješno liječe tugu i nemoć, daju nam utjehu, ljubav i toplinu, a povrh toga ispunjavaju nas pozitivnom energijom, jer je već i prisjećanje na nježan zagrljaj dovoljno da se osjećamo bolje u trenu.

Dodiri kroz zagrljaje također su od velikog značaja za psihičko zdravlje jer tijekom zagrljaja tijelo luči niz hormona koji povećavaju razinu oksitocina, hormona sreće. Što je najzanimljivije, zagrljaj može postići isti učinak čak i kad dolazi od potpuno nepoznate osobe.

Što reći osim - ljubite se i grlite, život će vam biti puno ljepši!

15.08.2017. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno