« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
OPA!?

Vegetarijanci su lošijeg zdravlja od mesojeda?

Osobe koje su iz svoje prehrane izbacile meso i mesne proizvode imaju više izgleda za razvoj fizičkih i mentalnih bolesti, kažu austrijski znanstvenici

Vegetarijanska prehrana nije zdrava?
Vegetarijanska prehrana nije zdrava? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vegetarijanstvo

,

vegetarijanska prehrana

,

vegetarijanci

,

mesojedi

Vegatarijanska prehrana obično se smatra vrlo zdravim načinom života, no najnovije istaživanje provedeno na Medicinskom fakultetu u Grazu pokrenulo je priličnu buru, jer tvrdi da su vegetarijanci u prosjeku manje zdravi od mesojeda.

Nizak unos zasićenih masti i kolesterola kao posljedica prehrane bazirane na integralnim žitaricama, povrću i voću zapravo povećava rizik za dobijanje raka, alergija, depresije i tjeskobe, tvrde znanstvenici. 

Prema njima, vegetarijanci su općenito manje zdravi od osoba koje konzumiraju meso, unatoč tomu što u organizam unose manje količine alkoholnih pića, rjeđe su pušači i fizički su aktivniji od ljudi što jedu meso.

Osobe koje su iz svoje prehrane izbacile meso i mesne proizvode imaju više izgleda za razvoj fizičkih i mentalnih bolesti, opća kvaliteta života im je lošija te češće trebaju liječničku pomoć, unatoč, globalno gledajući zdravijem načinu života. 

Naravno, istraživanje je odmah naišlo na osudu uvjerenih vegetarijanaca, a austrijski znanstvenici najavili su nastavak istraživanja. 

05.04.2014. 14:02:00
Novi komentar
nužno
nužno