« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
MOŽE SE

Večere koje skidaju kilograme

Mnogi ljudi imaju isti problem, jedu zdravo tijekom dana, a onda se opuste tijekom večeri i u sebe unesu nezdrave i kalorijski jake namirnice

Može i ovako...
Može i ovako... (Arhiva)
Više o

večera

,

kilogrami

Događa li se i vama ova situacija - tijekom dana jedete zdravo i pazite što unosite u sebe, no navečer se opustite i krenete s nezdravom hranom

Često uz takve obroke ide i čaša vina koja samo poveća kalorijski unos. Ako ste se pronašli u ovoj rutini, vrijeme je da prekinete ovaj obrazac. 

Bjelančevine - govedina, piletina, svinjetina, riba, tofu ili grah - nije važno koje ćete odabrati, sve ove namirnice bogate su proteinima. I ne zaboravite na mliječne proizvode: nedavno istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Nutrition, otkrilo je da protein u mliječnoj masti može pomoći kod mršavljenja i u izgradnji mišića.

Cjelovite žitarice - vjerojatno već znate da vaša prehrana treba sadržavati cjelovite žitarice. Ali odabir cjelovitih žitarica poput smeđe riže i kvinoje te kruha od cjelovitih žitarica može vam dati dodatnu prednost kada je u pitanju mršavljenje. Istraživači primjećuju da su cjelovite žitarice bogate magnezijem, mineralom koji regulira metabolizam masnoća.

Ne možete čekati - kada stignete kući prošli su sati od vašeg posljednjeg obroka i teško vam je čekati da večera bude spremna. Uzmite četvrtinu šalice badema i pojedite jedan po jedan dok pripremate brzu juhu ili neki drugi obrok, objasnila je nutricionistkinja Cynthia Sass za Health.

Zelena salata - započnite večeru jednostavnom salatom: malo je kalorija, a istraživanje Sveučilišta Penn State pokazuje da salata na početku obroka može smanjiti ukupni unos kalorija i do 12 posto. Tako ćete unijeti dovoljnu količinu vlakana koja su nužna ako želite smršavjeti. Vlakna će vam pomoći da budete dulje siti, piše Eatingwell. 

23.12.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno