« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
MMM

Uvalite se u kadu i riješite se stresa

Ne znate što biste radili ? Evo jednog odličnog prijedloga - uvalite se u toplu kupku i iskoristite njen blagotvorni utjecaj

Kupka pomaže na više načina
Kupka pomaže na više načina (Arhiva)
Više o

spavanje

,

stres

,

kupanje

,

lavanda

,

eterična ulja

,

kupka

,

kada

,

topla kupka

,

eukaliptus

Topla kupka san je mnogih nakon napornog radnog dana, no rijetki je uspiju i obaviti zbog obaveza koje imaju kod kuće. Stoga je vikend idealan za odvajanje malo vremena za sebe i uživanje u toploj kupki.

Uz to što ćemo se osjećati odlično i opušteno, topla kupka donijet će i mnoge druge blagodati kojih možda nismo niti svjesni. Dovoljno je par kapi eteričnih ulja lavande i eukaliptusa da bi se potpuno opustili.

Ako vam je tjedan bio naporan, a ne možete se riješiti šmrcanja, idealan odabir je vruća kupka za jačanje imuniteta s nekoliko kapi eteričnih ulja bora i limuna, čije će pare pročistiti začepljene dišne puteve i osnažiti vaš imunitet.

Još je jedna mogućnost na raspolaganju, a to je eterično ulje jojobe koje će vam opustiti mišiće i kožu učiniti mekom i svilenkastom. Dodajte i par kapi kadulje što će izoštriti koncentraciju i povećati sposobnost pamćenja, kako su pokazala razna istraživanja. 

Naravno, najbolje bi bilo uvaliti se u toplu kupku pred spavanje, jer nakon nje ćete zaspati i prije nego što vam glava dotakne jastuk - dodajte i eterično ulje kamilice i spavat ćete kao mala beba.

09.11.2013. 16:42:00
Novi komentar
nužno
nužno