« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
NOVA VIZIJA

Uskoro 4. 'Modni ormar'

Od 4. do 20. studenoga na 'Modnom ormaru' predstavit će se najtalentiraniji mladi kreatori i ponajbolji strukovni radnici s novom vizijom mode

(Zagreb.hr)
Više o

Tekstilno-tehnološki fakultet

,

Modni ormar

,

Igor Galaš

,

Goran Lelas

,

Saša Čimbur

,

Xsenia design

,

Igor Dobranić

,

I-gle

,

Andra Bistričić

,

Silvio Vujčić

Zamislite da Madonna, Angelina Jolie ili David Beckam počnu dolaziti u Zagreb po "krpice". Baš taj san pokušavaju ostvariti organizatori četvrtog "Modnog ormara", najprestižnijeg modnog događaja dizajnerske struke.

U organizaciji Tekstilno-tehnološkog fakulteta, od 4. do 20. studenog publici će se predstaviti najtalentiraniji mladi kreatori, ali i ponajbolji strukovni radnici s novom vizijom mode. Taj modni događaj osmišljen je po uzoru na Mittel Mode i Royal College of Arts iz Antwerpena i jedini je s inozemnim stručnim žirijem.

- Ove godine na "Ormaru", koji se sastoji od izložbi, radionica i revija, sudjelovat će najistaknutiji naši dizajneri - ističe Nina Režek, jedna od organizatorica.

- Proizišli su sa zagrebačkog dizajnerskog fakulteta, a rade za vrhunske modne kuće: Goran Lelas, Saša Čimbur, Xsenia design, Igor Dobranić, Igor Galaš, I-gle, Andra Bistričić, Silvio Vujčić...

Više izložbi na više mjesta"Modni ormar" počinje izložbama na više mjesta - KIC, galerije Stančić, HGK i Primijenjenih umjetnosti, Mediateka francuskog instituta te studio Izidor Kršnjavi. Četvrtog studenog događanje počinje izložbom studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a natjecateljski je dio od 6. do 8. studenog.Od mlađih generacija studenata posebno se ističu Maja i Petra Špoljar te Neven Mihić, koji već dvije godine zaredom osvajaju treće mjesto na međunarodnom natjecanju u dizajniranju uniformi za Chevrolet.

U prošle četiri godine zapažene radove prikazala je doajenka zagrebačke mode Milena Rogulj, iz druge generacije diplomanata na Tekstilom fakultetu, koja se raduje još jednom "Modnom ormaru".

Mnogi dizajneri i u ULUPUH-u

Mnogi dizajneri postaju članovi ULUPUH-a, udruge naših likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, jedine strukovne udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj. ULUPUH je osnovan 1886. godine, a organizira brojna kulturno-umjetnička događanja.

Piše: Sanja Knjaz/Zagreb.hr
21.10.2009. 21:50:00
Novi komentar
nužno
nužno