« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Frederic Fekkai

Frizer Scarlett Johansson daje savjete za njegu kose

Ekskluzivan intervju za Metro World News dao je frizer zadužen za kosu slavnih

Frederic Fekkai
Frederic Fekkai (MWN)
Više o

Scarlett Johansson

,

kosa

,

njega kose

,

frizeri

,

Frederic Fekkai

Frederic Fekkai osoba je koja stoji iza frizura lijepih žena poput Claudie Schiffer, Scarlett Johansson i Renée Zellweger. Kako je kroz njegove ruke prošla kosa brojnih poznatih osoba, rođeni Francuz u međuvremenu je i sam postao slavan.

U New York je stigao s 25 godina kako bi u velikom gradu usavršio svoje sposobnosti, a danas ima sedam frizerskih salona diljem SAD-a. Nedavno je otvorio svoj drugi salon u New Yorku (Avenija Madison) te je na tržište izbacio vlastitu liniju za njegu kose.

Primjećujete li da žene zbog ekonomske krize imaju sve dužu i zapušteniju kosu?
Ne, zapravo događa se upravo suprotno - žene žele izgledati njegovano. Mislim da im glamurozan izgled pomaže da se osjećaju dobro unatoč depresivnoj ekonomskoj situaciji.

Postoji li kosa kojoj nema pomoći?
Uvjeren sam da ne. Svaka kosa krije određene izazove i stoga zahtjeva poseban tretman i njegu. Danas postoji jako puno preparata pa tako ima nade i za osobe s tankom, ravnom kosom.

Koja frizura je najviše podcijenjena?
Žene su dugo zanemarivale bob, a smatram da je riječ je o odličnoj, bezvremenskoj frizuri koja ima puno varijacija i može se nositi u svim prilikama. Dugo su bile zapostavljene i šiške, koje danas ima gotovo svaka druga žena.

Čini mi se kao da su sve frizure već osmišljene i da nema više uistinu novih ideja...
Mislim da se puno toga može postići teksturom same kose. Na primjer, postoje načini kako kovrče učiniti još snažnijima što otvara sasvim nove mogućnosti šišanja. Obogaćivanjem teksture mogu se dobiti frizure koje još nitko nije vidio.

Imate sedam salona u SAD-u? Planirate li se dalje širiti?
U ovom trenutku se želim više usredotočiti na Europu i Aziju. Cilj mi je da moja linija za njegu kose postane prepoznatljiva kao najprestižniji proizvod na tržištu.

Imate li neki savjet za žene koje ne mogu jednom tjedno posjetiti frizerski salon?
Dobra vijest je da se moderna frizura i sitne ali vidljive promjene danas mogu napraviti i kod kuće. Možete na primjer prorijediti šiške jednostavnim korištenjem špangica za kosu ili promijeniti način češljanja svakih nekoliko dana.

Koje poznate osobe najradije šišate, a o čijoj kosi se još niste brinuli iako bi voljeli?
Moje najdraže klijentice su svakako Scarlett Johansson, Sharon Stone i Christie Brinkley. Želja mi je da jednog dana šišam Heidi Klum, Carlu Bruni ili Jennifer Lopez.

Piše: Elisabeth Braw/Metro World News in London
28.10.2009. 14:41:00
Novi komentar
nužno
nužno