« Film
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
1946. - 2016.

Umro je Alan Rickman

Umro je Alan Rickman, britanski karakterni glumac čije će uloge ostati uvijek u srcima ljubitelja dobrog filma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Alan Rickman

,

umro Alan Rickman

Alan Rickman, jedan od najupečatljivijih britanskih glumaca zadnjih desetljeća umro je u 69. godini nakon duge borbe s karcinomom.

Alan Rickman rođen je 1946. u Londonu u radničkoj obitelji. Otac mu je preminuo jako rano i ostavio njegovu majku da se brine o četvero djece. On kaže da se ona ponovno udala, no da se razvela nakon samo 3 godine. Studirao je na umjetničkom koledžu u Chelseau dok nije dobio stipendiju RADA-e koji je pohađao između 1972. i 1974. U tom periodu dobio je tri znatnije nagrade i od tada je stalan član engleske pozornice.

Nakon studija prelazi u kazalište gdje sudjeluje u par predstava od kojih mu je jedna donijela i nominaciju za Tonya 1987. Rickmanovi televizijski nastupi ostavili su ga u sjećanju kao gospodina Slopea. 

Tijekom godina pokrenuo je i više nego uspješnu filmsku karijeru koja je krenula uzlaznim putem nakon uloge Brandona u filmu Razum i osjećaji, a mlađa publika pamtit će ga po ulozi profesora Severusa Snapea u serijalu o Harry Potteru. 

Filmofili će ipak izdvojiti njegovu ulogu Metatrona, Božjeg glasa u nezaboravnom filmu Kevina Smitha Dogma, kao i glas robota Marvina u Vodiču kroz galaksiju za autostopere.

Oprostit ćemo se od našeg omiljenog glumca scenom koja nam se najbolje urezala u pamćenje:.

14.01.2016. 14:25:39
Novi komentar
nužno
nužno