« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 23 dana i 10 sati
SJAJNO

Ulje divlje ruže - za sve probleme s kožom

Poznato kao prava riznica antioksidanasa i bogata hidratantna pomada koja čak umanjuje i bore, ali i iscjeljuje ožiljke, ulje šipka, ili ulje divlje ruže pravi je tekući eliksir za njegu i pomlađivanje kože

Rješava sve probleme
Rješava sve probleme (Arhiva)
Više o

antioksidansi

,

ulje divlje ruže

Ulje ploda divlje ruže dobiva se od sjemenki biljke Rosa Mosqueta (najčešće iz sorta Rosa Canina i Rosa Rubiginosa) koja raste u južnoj Americi. Andski Indijanci iz Čilea stoljećima su poznavali nutritivna i protuupalna svojstva ulja divlje ruže. Koristili su ga u narodnoj medicini i u tretmanima za njegu kože i kose, piše kanadski portal za zdravlje i ljepotu New Directions Aromatics.

Benefiti ulja divlje ruže

Ulje šipka u svakoj svojoj kapi obiluje božanstvenim nutrijentima. Sadržava vitamine, kao što su vitamini A, C i E, antioksidanse, poput likopena, te omega-3 i omega-6 esencijalne masne kiseline. Među njegovim glavnim bioaktivnim komponentama, ističe se gama- linolenska kiselina. Ona je odlična za očuvanje zdrave barijere kože -regenerira stanice te štiti kožu od štetnih vanjskih učinaka i, prema tome, od preuranjenog starenja.

Sadrži i visoku koncentraciju retinoične kiseline, prirodnog prekursora vitamina A. A ona, klinički je dokazano, obnavlja oštećeno tkivo. Zbog toga je odličan tretman za ublažavanje ožiljaka od akni, ozljeda i opeklina. Ali i za njegu akni jer ubrzava iscjeljujuće procese.

Vitamin C iz ulja ploda divlje ruže, posvjetljava i ujednačava ten što ga čini fantastičnim prirodnim tretmanom za ublažavanje hiperpigmenatacija. Nadalje, sjajno je i hidratacijsko sredstvo. I to za sve tipove kože, a posebno za suhu kožu i onu sklonu rozaceji.

Zato ga vrijedi ga iskušati, jer su svi njegovi sastojci poznati po protuupalnom i antioksidativnom djelovanju. Uporaba ulja u usporedbi s drugim uljima za njegu kože, ulje ploda divlje ruže znatno je laganije teksture i puno se lakše upija i ne ostavlja mastan trag.

Za kožu: 

Najkvalitetnije je hladno prešano ulje koje ima multifunkcionalno djelovanje: hidratizira, regenerira stanice i usporava proces starenja. Ulje je najbolje nanijeti odmah nakon čišćenja i toniziranja kože - umjesto kreme, ili prije kreme, ili seruma. Ipak, nije ga pogodno koristiti svakodnevno, pogotovo ako imate vrlo svijetlu kožu, jer kožu može obojati neželjenim "narančastim" sjajem.

Za kosu:

Kako je ulje ploda divlje ruže suho, odlično je za njegu suhe i neposlušne kose, i ispucalih vrhova. Možete ga koristiti kao masku za kosu - ostavite da djeluje oko pet minuta prije pranja, ili ga nanesite na vrhove kose, nakon što ste kosu oprali i posušili je ručnikom. Zbog hidratizirajućeg i protuupalnog djelovanja, ulje ploda divlje ruže može se koristiti i za njegu vlasišta, kao prirodni pripravak protiv peruti. Umasirajte ga u vlasište prije spavanja i ujutro operite kosu.

27.08.2024. 18:05:00
Novi komentar
nužno
nužno