« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Ugljikohidrate NE smijemo izbacivati iz prehrane

Nova istraživanja pokazuju kako izbacivanje ugljikohidrata može dovesti do povećanja rizika od ranije smrti

Pripazite samo da budu složeni...
Pripazite samo da budu složeni... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ugljikohidrati

,

rizik od prerane smrti

Ugljikohidrati su u većini medija u zadnje vrijeme predstavljeni kao najveći prehrambeni neprijatelji, ali i neprijatelji dobre figure. No, nova istraživanja pokazuju kako izbacivanje ugljikohidrata može dovesti do povećanja rizika od ranije smrti 

Popularne dijete koje sugeriraju potpuno izbacivanje kruha, krumpira i tjestenina mogu učiniti više lošeg nego dobrog

Harvardska škola za javno zdravstvo provela je istraživanje nad 15 400 ljudi, a rezultati su pokazali kako i previše ugljikohidrata oštećuje zdravlje, stoga preporučaju njihov uravnotežen unos (tako da čine maksimalno 50% prehrane).

Osobe koje su u svojoj prehrani imale manje od 40% te više od 70% ugljikohidrata su pridonijele i stvaranju većeg rizika od ranije smrti. 

Najzdraviji je pristup uravnotežena prehrana, a potpuno izbacivanje bilo koje vrste namirnica nepogodno je za zdravlje. Mnoge dijete koje promiču smanjivanje ili izbacivanje ugljikohidrata sugeriraju njihovu zamjenu s proteinima ili mastima te obećavaju gubitak kilograma. 

Znači, recept je jednostavan - samo pazite da ugljikohidrati koje unosite budu složeni, a ne oni jednostavni, tj. proizvodi od bijelog brašna. 

18.08.2018. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno