« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina
SAVJETI

Trikovi za spašavanje presoljenih jela

Kako bismo riješili taj problem, potražili smo savjete profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo

Što kad vam pobjegne?
Što kad vam pobjegne? (Arhiva)
Više o

meso

,

povrće

,

juha

,

presoljena hrana

Presoljeno jelo prisjest će i najvećim ljubiteljima hrane, a nije toliko rijetko da nam pobjegne malo previše soli i hrana postane gotovo nejestiva.

E, kako bismo riješili taj problem, potražili smo savjete profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo. 

Ukratko, ovako se neutralizira sol u hrani:

Juha - najjednostavnije je dodati malo vode i prokuhati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili juhu pa ne treba dodavati puno vode. Možete i staviti vrećicu riže u juhu i prokuhti, jer će riža upiti višak soli. Slobodno dodajte malo šećera u juhu, pričekajte da se otopi pa kušajte, a i namirnice kao što su krumpir, njoki, ili tijesto pomažu apsorbirati višak soli.

Meso - kiselo vrhnje može spasiti jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselim vrhnjem i ostavite da se hladi. Ako ste presolili mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani kupus, tikvicu ili naribajte sirovi krumpir u smjesu. Sol će se manje osjetiti, a jelo će biti sočno.

Povrće - umak od povrća spasit ćete rajčicom. Sitno je nasjeckajte u jelo i prokuhajte, a možete ukloniti višak soli i ako povrće zalijete neslanom vrućom vodom i kuhate nekoliko minuta, prenosi BrightSide.

15.12.2019. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno