« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Tri stvari koje se NE rade u krevetu

Krevet je mjesto na kojem se rade dvije stvari - spava se i, naravno, seksa ... no, kako je udobno i toplo, često nam padaju na pamet razne gluposti

Ne, to se ne radi
Ne, to se ne radi (Arhiva)
Više o

krevet

,

seks

,

spavanje

,

posao

,

gledanje televizije

,

grickanje

Krevet prvo koristimo za spavanje ... pa za igranje ... pa onda malo narastemo i počnemo ga koristiti za seks .. a nakon toga slijede ludorije koje se u krevetu - NE rade! 

Gledanje TV-a - stručnjak za san W. Christopher Winter tvrdi da gledanje TV-a prije spavanja održava naš mozak budnim i blokira lučenje hormona melatonina koji nam jepotreban za kvalitetan san. Gledanje TV-a prije spavanja može uzrokovati nemiran i isprekidan san te savjetuje da se suzdržimo od gledanja TV-a barem sat vremena prije odlaska na spavanje. 

Grickanje - kasnonoćno grickanje u krevetu ili romantični doručak može se činiti kao dobra ideja, ali to može imati neke neželjene posljedice. Istrebljivači tvrde da te i najmanje mrvice hrane mogu privući mrave, muhe pa čak i žohare, a njih ne želite u svom domu niti u krevetu.

Posao - tipkanje na laptopu iz svog kreveta može vam se činiti kao dobitak nalotu. Radite, ali ste u svom domu, u ugodnom okruženju. Radite u pidžami i mislite kako nema boljeg načina obavljanja posla. Ipak, nemojte žuriti s veseljem. Vjerojatno niste ni svjesni koliko je to loša odluka. Vaš mozak će nakon nekog vremena povezivati rad s ležanjem u krevetu i to može uzrokovati probleme s noćnim spavanjem i odmorom koji je svima potreban. Krevet ostavite za spavanje i kvalitetan san, a posao obavljajte za radnim stolom. 

09.10.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno