« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
NEZAVISNI SINDIKAT POLICAJACA

Traži se primjerena kazna za Alenku Kočiša Čičin-Šain

Osuđeni su istupi pojedinih političara koji su pokušali umanjiti značaj sinoćnjeg događaja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev, CROPIX)
Više o

kazna

,

policija

,

Alenka Košiša Čičin-Šain

,

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a

,

Košiša pištolj

Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova iznenađen je jučerašnjim postupkom predsjednice zagrebačkog HNS-a Alenke Košiše Čičin-Šain te se nada da će ona biti primjereno kažnjena za neprihvatljivo ponašanje jer je policajcu odbila pokazati osobnu iskaznicu te ga je, želeći se udaljiti s mjesta događaja, autom udarila u nogu.

Predsjednik sindikata Zdravko Lončar ističe u današnjem priopćenju da se njegov sindikat zalagao za povećanje kazni za sprečavanje policajca u obavljanju službene dužnosti, u čemu su djelomično uspjeli jer su kazne od 2001. povećane.

"Policijski službenik brine o sigurnosti građana, u svakom trenutku spreman je riskirati život kako bi pomogao drugome, no danas to više nitko ne cijeni", smatraju u Nezavisnom sindikatu djelatnika MUP.

Osudili su medijske istupe pripadnika pojedinih političkih stranaka koji nastoje umanjiti značaj jučerašnjeg događaja, kada je policajac pokušao spriječiti Alenku Košišu Čičin-Šain da se nepropisno parkira na mjesto ispred Ministarstva vanjskih poslova na Zrinjevcu za koje je potrebna posebna dozvola. (hina/metro-portal)

18.05.2009. 14:48:23
Novi komentar
nužno
nužno