objavljeno 18.05.2009. 14:48:23
NEZAVISNI SINDIKAT POLICAJACA

Traži se primjerena kazna za Alenku Kočiša Čičin-Šain

Osuđeni su istupi pojedinih političara koji su pokušali umanjiti značaj sinoćnjeg događaja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev, CROPIX)

Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova iznenađen je jučerašnjim postupkom predsjednice zagrebačkog HNS-a Alenke Košiše Čičin-Šain te se nada da će ona biti primjereno kažnjena za neprihvatljivo ponašanje jer je policajcu odbila pokazati osobnu iskaznicu te ga je, želeći se udaljiti s mjesta događaja, autom udarila u nogu.

Predsjednik sindikata Zdravko Lončar ističe u današnjem priopćenju da se njegov sindikat zalagao za povećanje kazni za sprečavanje policajca u obavljanju službene dužnosti, u čemu su djelomično uspjeli jer su kazne od 2001. povećane.

"Policijski službenik brine o sigurnosti građana, u svakom trenutku spreman je riskirati život kako bi pomogao drugome, no danas to više nitko ne cijeni", smatraju u Nezavisnom sindikatu djelatnika MUP.

Osudili su medijske istupe pripadnika pojedinih političkih stranaka koji nastoje umanjiti značaj jučerašnjeg događaja, kada je policajac pokušao spriječiti Alenku Košišu Čičin-Šain da se nepropisno parkira na mjesto ispred Ministarstva vanjskih poslova na Zrinjevcu za koje je potrebna posebna dozvola. (hina/metro-portal)

18.05.2009. 14:48:23
http://m.metro-portal.hr/trazi-se-primjerena-kazna-za-alenku-kocisa-cicin-sain/17907/