« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ODLIČNO!

Topla kupka topi i kilograme

Ukoliko ste lijeni za trčanje i dizanje utega, rješenje za vas pronašli su britanski znastvenici. Osim što topi kilograme, pomaže općem stanju organizma

Uvalite se i uživajte!
Uvalite se i uživajte! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

skidanje kilograma

,

kada

,

topla kupka

Mršavljenje je ponekad stvarno teško, a ako imate koji kilogram viška, a nemate volje za pedaliranjem, trčanjem pa čak ni hodanjem, teško ćete to postići ... ili?

Dobra vijest je - dovoljno je imati kadu i toplu vodu, jer su britanski znanstvenici otkrili da opuštanje u toploj kupki troši kalorije i snižava šećer u krvi

Naime, vježbe zagrijavaju tijelo, a isto to čini i topla kupka. Znanstvenici su proveli pokus na desetorici muškaraca kojima su u rektum stavili toplomjer te su oni jedan dan vozili bicikl sat vremena, a drugi se dan isto toliko opuštali u kupki čija je tempertura bila 40 Celzijevih stupnjeva.

Brćkajući se u kadi, ispitanci su potrošili 146 kalorija, isto koliko bi potrošili da su pola sata hodali, a jednosatnim bicikliranjem izgubili su 630 kalorija. Nameće se zaključak samo po sebi - učinkovitije je biciklirati, ali ima koristi i od opuštanja u kadi.

Druga posljedica kupanja u vrućoj kupki možda je i važnija od trošenja kalorija, a to je da proteini koji se oslobađaju uslijed toplinskog šoka kontroliraju razinu šećera u krvi. U svakom slučaju, ako nema kardiovaskularnih problema, priuštite si tu i tamo dobru staru kupku. 

24.10.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno