« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
STANJE UMA

Tjeskoba i depresija sve češći među mladima

Gospodarska kriza u duetu s iskrivljenim vrijednostima koje propagiraju mediji odvodi sve više mladih osoba prema paklu depresije

Depresija je sve češća
Depresija je sve češća (DeviantArt)
Više o

depresija

,

mladi

,

tjeskoba

Depresija i tjeskoba sve su učestalije pojave kod mladih, pokazalo je istraživanje jedne britanske dobrotvorne zaklade u koje su rezultati i više nego porazni - čak četvrtina mladih redovito se emocionalno raspada i doživljava napade tjeskobe.

Jednake osjećaje ima i trećina nezaposlenih, a ubitačna je kombinacija biti mlad i nezaposlen, jer je polovica takvih stalno depresivna i plaše se svega.

>> Depresija vlada svijetom >>

Štoviše, deset posto njih toliko je preplašeno i tjeskobno da uopće ne izlaze iz kuće. Veći dio njih krivicu prebacuje na nedostatak posla, dok trećina tvrdi da su glavni problemi nepravilna prehrana i loša briga za zdravlje. 

Naravno, takva samoizolacija ne pomaže nego dodatno izolira mlade koji postaju zarobljenici u vlastitom domu kojima je sve teže pronaći posao.

>> Depresija ovisi o molekuli >>

Iako su rezultati istraživanja relevantni za Britance, iskreno sumnjamo da su kod nas brojke bolje, upravo suprotno ....

18.01.2015. 12:13:00
Novi komentar
nužno
nužno