« Život
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
MA DA?

Suprotnosti se zapravo ne privlače?

Znanstvenici tvrde da u dugoročnu vezu trebate ući s osobom koja vam je slična, a ne dijametralno suprotna

Za sretnu vezu trebate biti što sličniji
Za sretnu vezu trebate biti što sličniji (Shutterstock)
Više o

žene

,

brak

,

veza

,

muškarci

,

suprotnosti

,

sličnosti

Mit o suprotnostima koje se privlače ne funkcionira kod partnera u dugotrajnim vezama, pokazalo je talijansko istraživanje koje tvrdi da velike razlike među partnerima prije ili kasnije postaju nepremostiv problem u vezi.

Najveći problem koji navode ispitanici su različiti pogledi na izlaske, jer ako jedan partner to voli, a drugi ne, partner koji ostaje kod kuće postaje ljubomoran na stil života ovog drugog i ukoliko ne dođe do promjene, veza neminovno završava.

Razne navike koje idu na živce partneru također predstavljaju veliku prepreku kvalitetnoj vezi, jer trećina ispitanika je odgovorila da u tom slučaju partner mora mijenjati navike, što nije uvijek lako.

Gotovo jednak postotak tvrdi da novac predstavlja problem u slučaju da je jedan partner štedljiv, a drugi voli trošiti novac na obične stvari, što se u konačnici pokazuje kao prepreka trajnoj vezi. 

Svaki peti ispitanik tvrdi da partneri jednostavno moraju imati barem slične interese u životu, jer ako nisu, te će razlike prije ili kasnije postati kamen spoticanja u vezi ili braku i dovesti do prekida.

28.06.2013. 20:02:00
Novi komentar
nužno
nužno