« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
MA DA?

Superugljikohidrati su novi hit za mršavljenje

Dijeta superugljikohidratima omogućava ljudima da se lakše drže dijete jer ne zahtjeva iznimni psihički napor koji inače dijete uključuju zbog odricanja i zabranjenih namirnica

Integralne žitarice ujutro... i to je to!
Integralne žitarice ujutro... i to je to! (Arhiva)
Više o

smeđa riža

,

ugljikohidrati

,

integralne žitarice

,

batat

,

superugljikohidrati

Ugljikohidrati se zadnjih godina smatraju najvećim neprijateljem onih koji žele izgubiti koju kilu viška, pa je tako postalo popularno bježati glavom bez obzira od pekara, kruha, krumpira, riže i svega finoga kao vrag od tamjana. 

Međutim, nova dijeta pod nazivom 'Dijeta superugljikohidratima' pokazuje svima da nije potrebno izbaciti svaki ugljikohidrat s menija. Upravo suprotno: promovira ih! 

Iako drastično izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane može dovesti do brzog i naglog gubitka kila, stručnjaci to nikako ne preporučuju, a tvrde da je jedini zdravi put do dobre linije kombinacija svih makronutrijenata i uravnotežena prehrana. 

To shvaća i Bob Harper, kreator superugljikohidratne dijete koji promovira unos pravih ugljikohidrata poput smeđe riže, batata i kruha od cijeloga zrna. To su namirnice koje predstavljaju najbolji izvor energije za tijelo, a treba im duže da se razgrade. 

Nažalost, ova dijeta, unatoč primamljivom nazivu, ne odobrava prehranu bogatu keksima, tortama i pomfrijem, a zdravi ugljikohidrati trebaju se konzumirati u jutarnjim satima

Dijeta superugljikohidratima omogućava ljudima da se lakše drže dijete jer ne zahtjeva iznimni psihički napor koji inače dijete uključuju zbog odricanja i zabranjenih namirnica. 

Ukratko - ne škodi probati!

09.08.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno