« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MLJAC!

Supernamirnice koje skidaju kilograme

Titula supernamirnice olako se dijeli svemu i svačemu, no samo su ove dobile taj status znanstvenim istraživanjima

Blagotvorni učinak zelenog čaja dokazan je brojnim istraživanjima
Blagotvorni učinak zelenog čaja dokazan je brojnim istraživanjima (Shutterstock)
Više o

zeleni čaj

,

avokado

,

orasi

,

kokosovo ulje

,

maline

,

kokosovo mlijeko

,

supernamirnice

,

divlji losos

,

organska govedina

Supernamirnicama se proglašavaju raznorazni plodovi, obično egzotični, kojima se pripisuju čudotvorne moći, no u stvarnosti nema tako velik broj namirnica koje zaslužuju tu titulu. HuffPost je izdvojio nekoliko njih za koje je dokazano da skidaju kilograme.

Organski uzgojena govedina ima veći udio antioksidansa i hranjivih tvari, a visokokvalitetni proteini iz takvog mesa suzbijaju glad. Uz to, organski uzgoj omogućava dvostruko veću razinu linolenske kiseline koja pomaže u izgradnji mišića i sagorijevanju masnoća.

>> Hrana organskog porijekla zaista produžuje život >>

Vrlo slična je situacija i s lososom - divlji losos ima bitno više omega-3 masnih kiselina, visokokvalitetne proteine i antioksidanse kao što su astaksantin i selen, a ta kombinacija ubitačno djeluje na masne naslage.

>> Losos - top hrana za top mišiće >>

Kokosovo ulje i mlijeko puno je zdravih zasićenih masnoća koje tijelo pretvara u energiju, a ne u masne naslage.

Maline imaju više vlakana od borovnica, čak osam grama u jednoj šalici, a one uravnotežuju razinu glukoze u krvi i duže vas drže sitim.

>> Vitka linija bez stresa >>

Zeleni čaj smanjuje stes, izgara masnoće ako ga kombinirate s vježbanjem i predstavlja idealan napitak za barem dva puta dnevno.

Orasi su puni omega-3 masnih kiselina, proteina, minerala i vlakana i stabiliziraju šećer u krvi, no treba paziti da ne užegnu i da ih ne pojedete previše, jer su prilično kalorični.

Avokado je pun vlakana i mononezasićenih masnoća, smanjuje rizik od metaboličkog sindroma i vrlo je zasitan, jer jedna šalica ima čak 10 grama vlakana.

 

23.08.2014. 13:32:00
Novi komentar
nužno
nužno