Stvorena najzdravija čokolada
Najzdravija čokolada na svijetu ima voćni sok umjesto masnoća, a kemičari koji su je napravili tvrde da nije izgubila ništa od okusa
Ljubitelji čokolade već su neko vrijeme u ofanzivi, jer gotovo na tjednoj osnovi izlaze istraživanja koja pokazuju da je čokolada, osim što je ukusna, izuzetno korisna za ljudsko tijelo. No, među svim dobrim stvarima koje se kriju iza okusa, nalazi se i jedan problem - masnoće.
Kemičari sa Sveučilišta Warwick, očito i sami veliki ljubitelji čokolade, dali su si u zadatak napraviti najzdraviju čokoladu na svijetu i tvrde da im je uspjelo.
Umjesto masnoća, kojih nova čokolada ima upola manje nego prije, u smjesu su dodali voćni sok i tvrde kako su rezultati odlični, tj. uspjeli su ostaviti sve ono što čokoladu čini finom, a uklonili su potencijalne problematične sastojke koji mogu ugroziti zdravlje.
Istraživači se nadaju da će industrija čokolade poduprijeti njihovu inicijativu i početi proizvoditi ukusnu čokoladu bez masnoća.
Novi komentar