« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
HE HE

Što sve kava može napraviti za vas

Kava je omiljeni napitak u bilo koje doba dana, a osim što će vas probuditi, evo još par raznih stvari koje može napraviti za vas

Mmmm, kavicaaa :)
Mmmm, kavicaaa :) (Shutterstock)
Više o

kava

,

buđenje

,

upotreba

Kava se najčešće koristi kao sredstvo za buđenje i povratak energije, no osim toga ona ima cijeli niz drugih mogućnosti korištenja ..

Čišćenje lonaca i tava - kava se može koristiti i za ribanje posuđa, koje je zagorjelo ili je jako prljavo. No, ne treba ga nanositi na posuđe koje je osjetljivo na grebanje.

Hranjenje komposta - dušik iz kave potpomaže rast biljaka i može unaprijediti vaš kompost. Ubacite soc i promiješajte!

Napravite domaći sapun - kada radite domaći sapun slobodno u njega stavite i malo mljevene kave. Sapun će biti kvalitetniji, a imat će aromu kave.

Pomozite omiljenim biljkama da ožive - svježe mljevena kava može koristiti kao gnojivo za biljke koje vole kiseline kao što su ruže, azelije i kamelije.

Riješite se mirisa hrane na rukama - ako utrljate soc ili mljevenu kavu u ruke i isperete ih vodom, ne samo da vam ruke više neće mirisati na češnjak, već će biti nježnije, kao da ste koristili peeling.

Spriječite neugodne mirise u zamrzivaču -  u zamrzivač stavite mljevenu kavu u kutiji margarina s rupicama na poklopcu i pustite da apsorbira mirise.

Tjeranje mačaka od cvijeća - kava pomiješana s korom od naranče i raspoređen po tlu, djelovat će kao repelent za - mačke.

Uklanjanje smrada iz obuće - mljevena se uveže u čarapu i ubaci u smrdljivu tenisicu preko noći. Ovakav smotuljak može izvući i smrad iz ormara!

05.03.2016. 16:24:22
Novi komentar
nužno
nužno