« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Što prekid radi vašem zdravlju

Tako snažan šok jednostavno mora imati utjecaja na naše tijelo, pa evo što se zapravo događa u našem organizmu nakon prekida

Kako tijelo reagira na prekid
Kako tijelo reagira na prekid (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bolovi

,

anksioznost

,

prekid

Prekid veze ili rastava braka, svejedno - u oba slučaja snažne emocije postoje na obje strane i nedvojbeno se radi o traumatičnom iskustvu, ma koliko neki govorili da se "to sprema već dugo"... nikad nismo potpuno spremni.

Naravno, tako snažan šok jednostavno mora imati utjecaja na naše tijelo, pa evo što se zapravo događa u našem organizmu nakon prekida, barem tako tvrdi ekipa s portala BrightSide.

Anksioznost i problemi sa spavanjem - nakon prekida se naša potreba za kontaktom s partnerom/icom pojačava, a nemoguće ju je utažiti, što uzrokuje anksioznost, nesanice...

Bol u mišićima - zbog stresa, a prekid veze to definitivno jest, može doći do grčenja mišića što može biti izrazito bolno.

Bol u prsima - istraživanja su pokazala da nakon prekida živčani sustav reagira i tijelo je u stanju osjećati fizičku bol, nerijetko kao pritisak u grudima. Nakon prekida romantične veze ni srce ne funkcionira normalno te može doći i do aritmije.

Gubitak apetita i povećanje kilograma - nakon prekida mnogi imaju problema s apetitom. Tijekom dužeg perioda prekid može uzrokovati i nakupljanje kilograma. Zbog stresa su stanice u tijelo manje osjetljive na inzulin pa ga tijelo otpušta u većim količinama, što u konačnici dovodi do debljanja. Osim toga, udebljati se može i zbog nesanice i manjka tjelovježbe uzrokovane depresijom. Osim svega nabrojanog, stres može uzrokovati i ozbiljne probavne probleme, bolove u trbuhu i proljev.

Problemi s kožom - osim činjenice da tijekom depresivnih razdoblja čovjek vodi manje brige o sebi, ali i zbog hormonalnih promjena uzrokovanih stresom, na koži se mogu uočiti razne nepravilnosti.

25.07.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno