« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
ISPROBAJTE

5 trikova za sigurnije korištenje Facebooka

Na USA Today izdvojili su pet zanimljivih mogućnosti koje će vam dati veću kontrolu nad profilom i objavljenim fotografijama i drugim sadržajem

Znate li sačuvati privatnost na Facebooku
Znate li sačuvati privatnost na Facebooku (Arhiva)
Više o

Facebook

,

sigurnost

,

tajne

,

trikovi

Facebook je sa svojih dvije milijarde korisnika definitivno postao svijet za sebe, no bez obzira na to što većina njih svakodnevno koristi ovu društvenu mrežu, i dalje ne znaju sve mogućnosti zaštite koju im zapravo pruža.

Od mnogih trikova i savjeta, na USA Today izdvojili su pet zanimljivih mogućnosti koje će vam dati veću kontrolu nad profilom i objavljenim fotografijama i drugim sadržajem:

Fotografije - ako želite saznati tko je sve tijekom godina objavio fotografije na kojima se nalazite i označio vas, to je moguće klikom na opciju Dnevnik aktivnosti - Fotografije - Fotografije na kojima ste vi. Ovdje možete vidjeti sve fotografije na kojima ste označeni te vidjeti kome su vidljive te fotografije - samo vama, prijateljima prijatelja ili svima te možete odznačiti vaše ime kako se više ne bi pojavljivalo uz te fotografije.

Odjava s Facebooka - ako ste Zuckerbergovu mrežu koristili na različitim računalima ili mobilnim uređajima i ne znate jeste li se odjavili i time omogućili drugima pristup vašem profilu, ova mreža omogućuje jednostavno odjavljivanje sa svih uređaja na kojima ste prijavljeni tako da će za ponovnu prijavu biti potrebno upisivanje lozinke. Potrebno je kliknuti na Postavke - Sigurnost i prijava - ovdje će se pojaviti popis uređaja s kojih ste pristupali Facebooku u posljednje vrijeme, a među više opcija za sigurnije upravljanje profilom, nalazi se i opcija Odjavite se iz svih sesija. Ako kliknete ovu opciju, ponovno ćete se morati prijaviti s lozinkom na sve uređaje.

Skrivanje obavijesti - ako ste označeni u objavama drugih korisnika, dobivat ćete obavijesti svaki put kada netko komentira takve objave, a u nekim slučajevima (npr. kada je u istoj objavi označen veliki broj korisnika te će veliki broj ljudi komentirati takve objave/fotografije) Facebook će vas stalno obavještavati o tim komentarima. Zbog toga je najbolje u gornjem desnom kutu objave kliknuti na strelicu prema dolje i, kada se otvore opcije, odabrati Isključite obavijesti za ovu objavu.

Zabrana objavljivanja sadržaja - klikom na Postavke - Vremenska crta i označavanje možete odabrati tko sve može objavljivati sadržaj na vašem Timelineu, odnosno možete spriječiti druge korisnike u pisanju po vašem virtualnom zidu.

Zahtjevi za poruku - unutar Facebookova Messengera dostupna je i mogućnost Zahtjevi za poruku u koju stižu poruke korisnika s kojima niste povezani na ovoj mreži. Kliknite na datoteku s porukama s vremena na vrijeme i provjerite je li vam netko tko nije na popisu prijatelja poslao poruku putem Facebooka,

25.07.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno